Χαρδαλιάς: Στο Ωραιόκαστρο με την Αντιτρομοκρατική για τα εμβόλια

Ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες η επίσκεψη – αστραπή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, στο Ωραιόκαστρο, όπου πραγματοποίησε με πολυμελές κλιμάκιο αυτοψία στο μεγαλύτερο hub αποθήκευσης των εμβολίων έναντι του κορωνοϊού της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο κ. Χαρδαλιάς με στελέχη της Αστυνομίας, ειδικούς, ακόμη και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, επρόκειτο να επισκεφτεί ανάλογο χώρο φύλαξης των εμβολίων πρώτα στα Ιωάννινα, ακολούθως στη Θεσσαλονίκη και μετά στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης μεταβλήθηκε, με αποτέλεσμα να μεταβεί αρχικά στη Θεσσαλονίκη και το Ωραιόκαστρο, όπου επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης (ΣΥΦΑ). Εκεί θα φυλάσσονται στα ψυγεία υπερκατάψυξης τα εμβόλια, που θα διανεμηθούν σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Το hub θα φυλάσσεται σε 24ωρη βάση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr το αργότερο μέχρι αύριο θα έχουν παραληφθεί τα πρώτα εμβόλια, που από τις 28 του μηνός θα διανεμηθούν με ευθύνη των διοικητών της 3ης και 4ης ΥΠΕ στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας για τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού.

Η επιχείρηση μεταφοράς, φύλαξης και διανομής των εμβολίων απαιτεί και τη συμμετοχή της Αντιτρομοκρατικής για την αποφυγή τυχόν δολιοφθορών, ενώ η όλη προσπάθεια αφορά στην ασφάλεια των εμβολίων.