Κορωνοϊος: SOS εκπέμπει ο κλάδος οργάνωσης εμπορικών εκθέσεων!

Με αφορμή την έκθεση για την ηλεκτροκίνηση «electromobility» που θα διεξαχθεί 9 με 11 Απριλίου, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά.

Δεδομένου πως η έκθεση έχει ήδη αναβληθεί 2 φορές λόγω της πανδημίας Covid 19, οι εργαζόμενοι και ο διευθύνων σύμβουλος της «Be Best», της εταιρείας που την διοργανώνει, κ. Ευάγγελος Χαραλάμπους κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον κλάδο.

Ο κ. Χαραλάμπους μιλώντας στο meaculpa.gr και τον Νίκο Μιχαλόπουλο τόνισε πως ο κλάδος που απασχολεί περίπου 9.000 εργαζόμενους είναι ουσιαστικά το μόνο επάγγελμα που δεν άνοιξε μετά το Lockdown.

Ειδικότερα σημείωσε πως δεν έχουν στηριχτεί με ειδικά μέτρα προστασίας, όπως συνέβη αντίστοιχα με τους κλάδους του τουρισμού και του πολιτισμού. Παράλληλα επισήμανε πως ανήκουν σε παρεμφερή ΚΑΔ με τα εμπορικά κέντρα, τα οποία λειτουργούν κανονικά τονίζοντας πως οι εμπορικές εκθέσεις παρέχουν ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια καθώς ελέγχονται και καταγράφονται τα στοιχεία των επισκεπτών αλλά και η ροή τους μέχρι την έξοδο.

Και ενώ ετοιμάζονταν για την επανεκκίνηση του κλάδου τους με τις πρώτες εκθέσεις να είναι προγραμματισμένες τον Σεπτέμβριο, το νέο ΦΕΚ με αριθμό 3583/Β/28-8-2020 παρόλο που λαμβάνει ειδικά μέτρα λειτουργίας για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και πολιτιστικές εκδηλώσεις, δεν συμπεριλαμβάνει τους διοργανωτές εμπορικών εκθέσεων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δουλέψουν ούτε σε κλειστό, ούτε και σε ανοιχτό χώρο.

Όπως μας λέει απεγνωσμένα από την αρχή του χρόνου έχουν μηδενικό τζίρο, μη έχοντας εκδόσει ούτε ένα τιμολόγιο αναφέροντας επίσης για τους εργαζόμενους πως δεν είναι δυνατόν να τα βγάλουν πέρα με το μηνιαίο επίδομα για τον κορωνοϊο των 534 ευρώ.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην συμβολή των εμπορικών εκθέσεων για την οικονομία, αποκαλύπτοντας πως η ακύρωση της ΔΕΘ κόστισε στην αγορά περίπου 50.000.000€ καθώς η διοργάνωση θα τροφοδοτούσε και άλλους τομείς, όπως τα ξενοδοχεία.

Κλείνοντας παρέθεσε το αίτημα του για επανεκκίνηση της επαγγελματικής δραστηριότητας με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, παρέχοντας ήδη ένα ασφαλές, οργανωμένο και δομημένο περιβάλλον.