Μαριούπολη: Σοκαριστικές δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν νέους τάφους μήκους 30 μέτρων – Φτιάχτηκαν σε 15 μόλις μέρες!

237

Δορυφορικές εικόνες φαίνεται να δείχνουν ομαδικούς τάφους κοντά στη Μαριούπολη, καθώς όπως φαίνεται η Ρωσία έχει κρύψει στοιχεία για τα «βάρβαρα» εγκλήματα πολέμου της, θάβοντας τα πτώματα αμάχων που σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς σε έναν νέο ομαδικό τάφο.

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης, Vadym Boichenko, είπε ότι ρωσικά φορτηγά είχαν περισυλλέξει πτώματα από τους δρόμους της πόλης του λιμανιού και τα είχαν μεταφέρει στο κοντινό χωριό Manhush. Στη συνέχεια τους πέταξαν κρυφά σε έναν ομαδικό τάφο σε ένα χωράφι δίπλα στο παλιό νεκροταφείο του οικισμού.

Οι εισβολείς αποκρύπτουν στοιχεία για τα εγκλήματά τους. Το νεκροταφείο βρίσκεται κοντά σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην αριστερή πλευρά ενός κυκλικού δρόμου. Οι Ρώσοι έχουν σκάψει τεράστια χαρακώματα, πλάτους 30 μέτρων. Τραβούν ανθρώπους μέσα».

Δορυφορικές εικόνες φαίνεται να δείχνουν ομαδικούς τάφους κοντά στη Μαριούπολη
«Τα πτώματα των νεκρών μεταφέρονταν με το φορτηγό και στην πραγματικότητα απλώς πετάχτηκαν σε τύμβους», είπε στο Telegram ένας βοηθός του Μπόιτσενκο, ο Πιότρ Αντριουσένκο.

Δείτε την περιοχή όπως απεικονίζεται από τους δορυφόρους της εταιρείας Maxar Technologies στις 19 Μαρτίου:

Η ίδια περιοχή στις 3 Απριλίου, όπου πλέον οι τάφοι είναι ευδιάκριτοι:

Οι τάφοι θα μπορούσαν να χωρέσουν έως και 9.000 νεκρούς, δήλωσε την Πέμπτη το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης σε μια ανάρτησή του μέσω Telegram.

Ο δήμαρχος υπολόγισε ότι περισσότεροι από 20.000 κάτοικοι της Μαριούπολης είχαν σκοτωθεί από τότε που οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να επιτίθενται στην πόλη κατά τις πρώτες ημέρες της εισβολής του Βλαντιμίρ Πούτιν. Τα περισσότερα πτώματα είχαν πλέον αφαιρεθεί, είπε, ενώ μερικά πετάχτηκαν σε κινητά κρεματόρια.

Αργότερα την Πέμπτη, η αμερικανική εταιρεία Maxar Technologies δημοσίευσε εικόνες ενός ομαδικού τάφου στην ίδια περιοχή. Ο χώρος είχε επεκταθεί τις τελευταίες εβδομάδες για να φτιαχτούν περισσότεροι από 200 νέοι τάφοι, ανέφερε η εταιρεία.

Πηγή φωτογραφιών: Maxar Technologies