Βέλγος ευρωβουλευτής του Vlaams Belang προειδοποιεί: Κάθε δεξιό κόμμα στην Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί για μαζική λογοκρισία!

152

Τα συντηρητικά πολιτικά κόμματα σε όλη την Ευρώπη θα πρέπει να αρχίσουν τον σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης για την αναπόφευκτη στιγμή στο εγγύς μέλλον, όταν οι δεξιές πλατφόρμες θα πέσουν θύματα μαζικής λογοκρισίας από ένα όλο και πιο απελπισμένο φιλελεύθερο κατεστημένο, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του Vlaams Belang, Gerolf Annemans. στο Remix News στο Συνέδριο Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης (CPAC) στην Ουγγαρία την περασμένη εβδομάδα.

“Σε παγκόσμιο επίπεδο, αναμένουμε ότι πρέπει να αναζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις. Γι’ αυτό οργανώνουμε τώρα επισκέψεις σε σπίτια σε πολύ μεγάλη κλίμακα. Στρεφόμαστε προς μέσα που μας δίνουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε το εκλογικό σώμα, ακόμη και αν μας κόβουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”.

“Έχουμε νέα μέσα για να μιλήσουμε με τον κόσμο. Οι άνθρωποι θέλουν να μας ακούσουν. Έτσι, ο κόσμος είναι ανοιχτός να μας ακούσει και εμείς προσαρμοζόμαστε στην κατάσταση. Περιμένουμε να κλείσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την κανονική πολιτική επικοινωνία”, προειδοποίησε ο ευρωβουλευτής.

Στην πραγματικότητα, ο Annemans, ο οποίος είναι επίσης ο σημερινός πρόεδρος της ευρωπαϊκής οργάνωσης Ταυτότητα και Δημοκρατία (ID), πιστεύει ότι τα ριζοσπαστικά μέτρα για την καταστολή των συντηρητικών μέσων είναι προ των πυλών.

“Επενδύουμε όπου μπορούμε και χρησιμοποιούμε τα μέσα που διαθέτουμε, αλλά φυσικά αυτό δεν μπορεί να βασίζεται [στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης] για περισσότερο από μερικά χρόνια, διότι βλέπουμε τι κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση με την Πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες”, δήλωσε.

Η Πράξη Ψηφιακών Υπηρεσιών είναι η προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ρυθμίσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέτοντας απαιτήσεις στις ψηφιακές πλατφόρμες να παρακολουθούν το περιεχόμενο και να αφαιρούν αυτό που κρίνεται ότι δεν είναι “κοινωνικά επιθυμητό”. Οι ασαφείς ορισμοί του “επιβλαβούς περιεχομένου” και της “παραπληροφόρησης” θα μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα οι τεχνολογικές πλατφόρμες να ενεργούν με υπερβάλλοντα ζήλο προκειμένου να αποφύγουν τις οικονομικές κυρώσεις που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη μη συμμόρφωση με τον κανονισμό.

Ο Annemans κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι δίνει στον Thierry Breton, τον Γάλλο επίτροπο που ηγείται της καταστολής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, “τα μέσα που αποτελούν μέρος ενός μοντέλου σοβιετικής δικτατορίας για να παρεμβαίνει στις πολιτικές επικοινωνίες των αντιπάλων. Των αντιπάλων του Μακρόν, αλλά στο Βέλγιο, φυσικά, των αντιπάλων του αριστεροφιλελεύθερου καθεστώτος”.

Τα δρακόντεια μέτρα οδήγησαν το Vlaams Belang να εξετάσει πώς αλλιώς μπορεί να διαδώσει το μήνυμά της και επιστρέφει στην παραδοσιακή μέθοδο πολιτικής εκστρατείας, δηλαδή την έρευνα πόρτα-πόρτα.

“Σε παγκόσμιο επίπεδο, αναμένουμε ότι πρέπει να αναζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις. Γι’ αυτό οργανώνουμε τώρα επισκέψεις σε σπίτια σε πολύ μεγάλη κλίμακα. Στρεφόμαστε προς μέσα που μας δίνουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε το εκλογικό σώμα, ακόμη και αν μας κόβουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”, δήλωσε ο Annemans.