ΝΔ για Τράπεζα Πειραιώς: Αντί να απολογείται ο Τσίπρας, ζητά και τα ρέστα

Σκληρή ανακοίνωση από το κυβερνόν κόμμα.

 

Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις παρεμβάσεις του σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζάς Πειραιώς εξαπέλυσε η ΝΔ, επισημαίνοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός «ζητά τα ρέστα» ενώ «θα έπρεπε να απολογείται» για τις προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις των Τραπεζών. Τονίζει δε ότι με την ανακεφαλαιοποίηση, γ Τράπεζα θα επιστρέψει στη δουλειά της, που είναι να δίνει ακόμα περισσότερα δάνεια στην πραγματική οικονομία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Ο κ. Τσίπρας αντί να απολογείται για το μεγάλο σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών επί των ημερών του με τεράστια ζημιά για το ελληνικό δημόσιο και τους φορολογούμενους, ζητάει και τα ρέστα και διατυπώνει απειλές. Στην ανακεφαλαιοποίηση του 2014 οι τράπεζες είχαν αξία 27 δις. Στην ανακεφαλαιοποίηση του 2015 είχαν καταρρεύσει στο 1 δις! Το μερίδιο του ΤΧΣ από αξία 19 δις κατέρρευσε σε λιγότερο από 1 δις! Χασούρα για το ΤΧΣ 18 δις! Κι έχει το θράσος σήμερα να μιλάει για το κόστος στο Δημόσιο. Το 2015 το ΤΧΣ έχασε το 99,4% και μαζί του και οι μικρομέτοχοι που δεν μπορούσαν καν να συμμετάσχουν στην αύξηση.

Η κυβέρνηση σταθερά προτάσσει το δημόσιο συμφέρον. Η τράπεζα Πειραιώς με την ανακεφαλαιοποίηση θα επιστρέψει στη δουλειά της, που είναι να δίνει ακόμη περισσότερα δάνεια στην πραγματική οικονομία!

Η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει και οι διεθνείς επενδυτές αυξάνουν διαρκώς το ενδιαφέρον τους να βάλουν χρήματα στη χώρα μας. Αυτό προφανώς ενοχλεί τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως ωφελεί τους πολίτες».