ΝΔ κατά Γιώργου Τσίπρα: Αντί να ζητήσει συγγνώμη, ζητάει και τα ρέστα

213

«Ο κ. Γιώργος Τσίπρας, αντί να ζητήσει συγγνώμη ή έστω να προσπαθήσει να ανασκευάσει την επικίνδυνη και απαράδεκτη δήλωσή του, όχι μόνο επιμένει, αλλά ζητάει και τα ρέστα», αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

«Με περισσό θράσος επαναλαμβάνει αυτούσια τα όσα είπε. Προφανώς για τον κ. Τσίπρα, που ανήκει στο κόμμα τού ”θάλασσα δεν έχει σύνορα”, η θωράκιση της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, για τη δική μας παράταξη η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος σκοπός», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

«Η Άμυνα δεν είναι αυτοσκοπός»
Μετά τον σάλο που προκάλεσε η δήλωσή του στη Βουλή ότι «η Άμυνα δεν είναι αυτοσκοπός», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας επιχείρησε να ανασκευάσει εν μέρει, αλλά ουσιαστικά επιμένει.

Μια δήλωση που ξεσήκωσε έντονες διαμαρτυρίες και έκανε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώσει εμφατικά ότι η Άμυνα είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός. Σε νέα δήλωσή του κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι διαστρέβλωσε τις δηλώσεις του και ότι απευθύνεται σε «χαχόλους».

Ο Γ. Τσίπρας επαναλαμβάνει ότι δήλωσε πως η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός, και προσθέτει ότι είπε το αυτονόητο.

«Αυτοσκοπός δεν μπορεί να είναι η Άμυνα, αυτοσκοπός δεν μπορούν να είναι τα εξοπλιστικά, αυτοσκοπός δεν μπορούν να είναι τα Rafale. Αυτά είναι τα μέσα που κάθε φορά πρέπει να εξετάζονται και, όπου είναι αναγκαία, επιλέγονται για τον πραγματικό σκοπό: την ασφάλεια της χώρας, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας, την υποστήριξη της εξωτερικής μας πολιτικής».

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα:

«Για ακόμη μια φορά, ο κ. Μητσοτάκης επιδίδεται στο προσφιλές του άθλημα της μονταζιέρας. Απομονώνει, κόβει και ράβει, διαστρεβλώνει. Με μοναδικό στόχο να τροφοδοτήσει τους πιστούς της λίστας Πέτσα τίτλους fake news. Απευθύνονται σε χαχόλους.

Για του λόγου το αληθές, επαναλαμβάνω όσα πραγματικά είπα από το βήμα της Βουλής ως εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης: ”Το ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας είναι αυτό που πρέπει να υπηρετεί η άμυνα της χώρας. Η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός”. Το αυτονόητο, δηλαδή. Και το επαναλαμβάνω ευθαρσώς: Αυτοσκοπός δεν μπορεί να είναι η Άμυνα, αυτοσκοπός δεν μπορούν να είναι τα εξοπλιστικά, αυτοσκοπός δεν μπορούν να είναι τα Rafale. Αυτά είναι τα μέσα που κάθε φορά πρέπει να εξετάζονται και, όπου είναι αναγκαία, επιλέγονται για τον πραγματικό σκοπό: την ασφάλεια της χώρας, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας, την υποστήριξη της εξωτερικής μας πολιτικής.

Όσοι κομπάζουν για τα έξι επιπλέον ραφάλ και ”σοκάρονται” από το αυτονόητο είναι οι ίδιοι που δήλωναν ότι η κόκκινη γραμμή στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων της χώρας είναι τα έξι ναυτικά μίλια. Αυτό αρκεί.

Όλα τα άλλα απηχούν την αγωνία της ΝΔ για θόρυβο με fake news, προκειμένου να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα, αφήνοντας τον ελληνικό λαό έρμαιο της χειρότερης καθημερινότητας των τελευταίων ετών. Δυστυχώς για τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη, η κοινωνία δεν απαρτίζεται από χαχόλους».