Παγωμένη μπύρα στο «άψε-σβήσε»

446

Όλοι μας θέλουμε να απολαύσουμε μία παγωμένη μπυρίτσα. Όταν όμως αυτή είναι ζεστή; Τι πρέπει να κάνουμε για να μην περιμένουμε ώρα μέχρι να παγώσει;

Η μπίρα είναι αδιαμφισβήτητα το απόλυτο ποτό του καλοκαιριού, εκείνο που μας συνοδεύει στις πιο ξέγνοιαστες και ανέμελες στιγμές των διακοπών μας. Η αλήθεια είναι όμως ότι για να την απολαύσουμε στο έπακρο θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο παγωμένη. Τι γίνεται όμως όταν προκύπτει μια συνάντηση με φίλους τελευταία στιγμή και το ψυγείο δεν είναι εφοδιασμένο αρκετά;

Δεν υπάρχει λόγος να σερβίρεις χλιαρές μπίρες και να δυσαρεστήσεις την παρέα. Κι όμως υπάρχει τρόπος να την παγώσεις και μάλιστα σε λιγότερο από 2 λεπτά! Είναι πανεύκολο να παγώσεις σε χρόνο dt μια μπίρα ή ένα αναψυκτικό σε τσίγκινο κουτάκι.

Θα χρειαστείς ένα μπολ γεμάτο με νερό, παγάκια και λίγο αλάτι (2 κουτ. γλυκού). Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τοποθετήσεις το κουτάκι μέσα στο μπολ και μέσα σε λίγα λεπτά… η μπίρα σου θα είναι έτοιμη! Όλα αυτά χάρη στο δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής! Η θερμοκρασία πέφτει κατά 19 βαθμούς Κελσίου μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά.