Παλαιό Φάληρο: Χειροπέδες σε 16χρονο μετά από καταδίωξη – Αναζητείται συνεργός του

155

Σε καταδίωξη μετατράπηκε η απόπειρα αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να ελέγξουν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που έκριναν «ύποπτο», τα ξημερώματα της Τρίτης (22/11) στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.

Όλα άρχισαν στη συμβολή της λεωφόρου Ποσειδώνος με την οδό Αγίου Αλεξάνδρου, όταν οι δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο. Αυτός όχι μόνο δεν υπάκουσε, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει, με τους αστυνομικούς να ζητούν ενισχύσεις από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης και να ξεκινούν καταδίωξη στους δρόμους του Παλαιού Φαλήρου.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, φτάνοντας στο ρέμα της Πικροδάφνης, ο οδηγός -πιθανότατα λόγω της έντασης και της ταχύτητας που είχε αναπτύξει για να ξεφύγει από τις αστυνομικές δυνάμεις- έχασε τον έλεγχο του οχήματος, αυτό καρφώθηκε σε προστατευτικά κιγκλιδώματα και ακινητοποιήθηκε. Ο οδηγός και ο συνοδηγός διέφυγαν πεζή από το σημείο και επιχείρησαν να «εξαφανιστούν» στα στενά, ωστόσο, στη συμβολή των οδών Μωραΐτη και Εθνάρχου Μακαρίου στο Παλαιό Φάληρο, εντοπίστηκε ο οδηγός του Ι.Χ. αυτοκίνητου και οδηγήθηκε στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 16χρονο, ενώ το όχημα είχε κλαπεί το βράδυ της Κυριακής (20/11) από την περιοχή της Βάρκιζας. Μάλιστα, ο ανήλικος είχε πάνω του κι ένα διακοσμητικό αντικείμενο που είχε αφαιρέσει από το κλεμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο και αναγνώρισε η ιδιοκτήτρια. Όσον αφορά τον συνοδηγό, κατά πληροφορίες, είναι κι αυτός ανήλικος με τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. να συνεχίζονται για τον εντοπισμό του.