Παππάς: Ο Μητσοτάκης ήξερε τι έρχεται στα Τέμπη τρία χρόνια πριν

6519

Δήλωση του Νίκου Παππά, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και υποψήφιου προέδρου του κόμματος, για τις αναφορές του πρώην προέδρου του ΟΣΕ, Κώστα Σπηλιόπουλου, ότι είχε ενημερώσει τον κ. Μητσοτάκη για την κατάσταση στον σιδηρόδρομο.

Η δήλωση αναλυτικά

«Ο κ. Μητσοτάκης ήξερε τι έρχεται στα Τέμπη τρία χρόνια πριν. Ποιους εξυπηρετεί η “συνταγή” διάλυσης του σιδηροδρόμου που καταγγέλλει ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ;»

Ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Κώστας Σπηλιόπουλος, με δημόσια δήλωσή του:

• Περιγράφει ότι η διάλυση του σιδηροδρόμου, που οδήγησε στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, ήταν κυβερνητική επιλογή. Και καταγγέλλει ότι «διάφορα συμφέροντα» έβρισκαν «ευήκοα ώτα στους διαδρόμους του υπουργείου» του κ. Καραμανλή.

• Αποκαλύπτει ότι ο κ. Μητσοτάκης, παρά τις τότε κυβερνητικές δικαιολογίες ότι «δεν ήξερε», γνώριζε απολύτως την κατάσταση του σιδηροδρόμου τρία, τουλάχιστον, χρόνια πριν από το δυστύχημα. Είχε λάβει σχετική επιστολή από τον κ. Σπηλιόπουλο, η οποία προφανώς μπήκε στο συρτάρι, καθώς, ενώ ο ίδιος ζήτησε «ανανέωση εμπιστοσύνης» απευθείας από το Μαξίμου και παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη για τα προβλήματα του ΟΣΕ, τελικά λίγες ημέρες μετά παραιτήθηκε.

Ο πρώην επικεφαλής του ΟΣΕ, με την απόρρητη επιστολή του, την οποία ο ίδιος επικαλείται, κατηγορούσε τον κ. Καραμανλή για «υπονόμευση» του έργου του και κατήγγειλε ότι η προσπάθειά του «χάλασε τη συνταγή και διέψευσε τις προσδοκίες ορισμένων».

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει στις καταγγελίες. Ποιους εξυπηρετεί η «συνταγή» διάλυσης του σιδηροδρόμου;

Εκτός αν διαψεύδει τον κ. Σπηλιόπουλο.