Πόλεμος στην Ουκρανία – Τσαβούσογλου σε Κουλέμπα: Καταδικάζουμε τις ρωσικές επιθέσεις

Τσαβούσογλου

Επικοινωνία είχαν, μετά τις ρωσικές επιθέσεις αλλά και το χτύπημα στην Κριμαία που πυροδότησε τη σκληρή ρητορική του Πούτιν για τον αγωγό φυσικού αερίου TurkStream, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Είχα επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό μου, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που καταδίκασε με ηχηρό τρόπο τις ρωσικές επιθέσεις και επιβεβαίωσε την τουρκική στήριξη στην Ουκρανία. Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση στο πλαίσιο των κανόνων που ορίζουν τα Ηνωμένα Έθνη» σημείωσε ειδικότερα στο tweet του ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών.

Μόσχα: Σκληρή απάντηση εάν ανατινάξουν τον TurkStream

Απειλές εξαπέλυσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, προς το Κίεβο προειδοποιώντας το με σκληρή απάντηση σε περίπτωση που πληγεί ο αγωγός φυσικού αερίου TurkStream.

Σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Πούτιν δήλωσε, ειδικότερα, ότι οι ουκρανικές αρχές προσπάθησαν να υπονομεύσουν τον TurkStream, με το χτύπημα στην Κριμαία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πούτιν είχε χαρακτηρίσει «υπόδειγμα συνεργασίας» τον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream, την ημέρα των εγκαινίων στην Κωνσταντινούπολη, πριν από περίπου δύο χρόνια.

Aπό τον συγκεκριμένο αγωγό περνά των 30%-40% των ποσοτήτων φυσικού αερίου που καταναλώνονται στην Ελλάδα.