Πώς προέκυψε η τσιριχτή φωνή και το ενοχλητικό γέλιο της Τζάνις από τα «Φιλαράκια» – Η ηθοποιός εξηγεί

Η Τζάνις Λίτμαν -Γκοράλνικ, ο χαρακτήρας που υποδύθηκε η ηθοποιός Μάγκι Γουίλερ στη δημοφιλή σειρά «Φιλαράκια», έχει μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές στην τηλεόραση.

Την Πέμπτη μάλιστα, η 59χρονη ηθοποιός αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε να αλλάξει τη φωνή της για τον ρόλο.

Η Μάγκι Γουίλερ, που συνήθως δεν μιλά με την τσιριχτή φωνή της Τζάνις, είπε στο News.com.au ότι προσάρμοσε τον τόνο της φωνής της κατά τη διάρκεια της οντισιόν, αφού απολύθηκε από τον προηγούμενο ρόλο της στη σειρά της Έλεν ΝτεΤζένερις «These Friends of Mine» και οι υπεύθυνοι του κάστινγκ εντυπωσιάστηκαν.

«Ήμουν στην πρώτη σεζόν του σόου της Έλεν ΝτεΤζένερις και περνούσα υπέροχα, αλλά όταν απολύθηκα από το σόου, είχα καταρρακωθεί. Είχα συγκλονιστεί τόσο από αυτό, ήταν ένα αδιανόητο πράγμα ως ηθοποιός, αλλά κατά κάποιο τρόπο ένιωσα απελευθερωμένη να κάνω τη δουλειά που ήθελα να κάνω χωρίς φόβο», είπε η Γουίλερ και συνέχισε: «Οποιαδήποτε άλλη μέρα θα μπορούσα να έχω κάνει την οντισιόν στα “Φιλαράκια” διαφορετικά, αλλά ένιωσα ελεύθερη και αποφάσισα να κάνω αυτό που ήθελα εκείνη τη μέρα και λειτούργησε υπέρ μου».

Σε άλλη συνέντευξη, η Γουίλερ είχε αναφέρει πως αποφάσισε να δώσει στον ρόλο της τσιριχτή φωνή, όταν είδε τη σκηνή της οντισιόν στην οποία η Τζάνις αγόρασε κάλτσες για τον Τσάντλερ, τον φίλο της στη σειρά, που έπαιξε ο Μάθιου Πέρι.

«Είχα πάρει την απόφαση για τη φωνή εκ των προτέρων. Δημιούργησα το γέλιο γιατί ο Μάθιου είναι τόσο αστείος και ήξερα ότι θα με έκανε να γελάσω στο σετ». «Σκέφτηκα ότι η καλύτερα η Τζάνις να έχει ένα γέλιο γιατί θα με κάνει να γελάω κάθε φορά που δουλεύουμε μαζί και έτσι συνέβη.

Σημειώνεται ότι η Τζάνις έκανε το ντεπούτο της στη σειρά ως η κοπέλα του Τσάντλερ το 1994 και συμμετείχε στο σόου έως το 2004.

Η Γουίλερ πάντως έχει εμφανιστεί και σε άλλες δημοφιλείς σειρές όπως οι «Seinfeld», «Will & Grace» και «Everybody Loves Raymond».