Ρύζι αλά αυστραλιανά

187

Μία συνταγή με επιρροή από την Αυστραλία.

Υλικά
500γρ. ρύζι bonnet (κίτρινο)
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 πιπεριές πολύχρωμες, σε καρεδάκια
6 φέτες μπέικον
2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 φλιτζανάκι του καφέ σόγια σος

Διαδικασία
Βράζετε το ρύζι σε κατσαρόλα με άφθονο, αλατισμένο νερό. Το σουρώνετε και το αφήνετε στην άκρη.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Ρίχνετε τις πιπεριές και σοτάρετε για λίγο ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Προσθέτετε στο τηγάνι το μπέικον και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το ρύζι, προσθέτετε τη σόγια σος και την πάπρικα και ανακατεύετε καλά. Το ρύζι είναι έτοιμο.