Συστατικά
Για το κοτόπουλο
- 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 350 γρ. αχλάδια
- 2 κλ. θυμάρι
- 2 κλ. δεντρολίβανο
- 2 σκ. σκόρδο
- 50 γρ. βούτυρο
Για τη σως
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
- 1 κ.γ. μουστάρδα, dijon
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. σπιτική μαγιονέζα
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 400 γρ. πράσινη σαλάτα
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- φύλλα δυόσμου
- 100 γρ. κρουτόν
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το κοτόπουλο
- Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά.
- Κόβουμε τα φιλέτα σε πλάγιες λεπτές φέτες 1 εκ.
- Απλώνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
- Κόβουμε τα αχλάδια στη μέση και τα τοποθετούμε στο ίδιο τηγάνι με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
- Γυρίζουμε το κοτόπουλο και τα αχλάδια από την άλλη πλευρά και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα κλωνάρια από το δεντρολίβανο και το θυμάρι, το σκόρδο και το βούτυρο. Αφήνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Για τη σως
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη μουστάρδα, το μέλι, τη μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Για τη σαλάτα
- Βάζουμε τη σαλάτα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη σως και ανακατεύουμε.
- Ανακατεύουμε το κοτόπουλο και τα αχλάδια στο τηγάνι και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Τα προσθέτουμε στη σαλάτα και σερβίρουμε με το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, φύλλα δυόσμου και κρουτόν.