Σαλάτα με κοτόπουλο και αχλάδια

1986

Συστατικά

Για το κοτόπουλο

  • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 350 γρ. αχλάδια
  • 2 κλ. θυμάρι
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 50 γρ. βούτυρο

Για τη σως

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα, dijon
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. σπιτική μαγιονέζα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 400 γρ. πράσινη σαλάτα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • φύλλα δυόσμου
  • 100 γρ. κρουτόν

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το κοτόπουλο

  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά.
  • Κόβουμε τα φιλέτα σε πλάγιες λεπτές φέτες 1 εκ.
  • Απλώνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Κόβουμε τα αχλάδια στη μέση και τα τοποθετούμε στο ίδιο τηγάνι με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
  • Γυρίζουμε το κοτόπουλο και τα αχλάδια από την άλλη πλευρά και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα κλωνάρια από το δεντρολίβανο και το θυμάρι, το σκόρδο και το βούτυρο. Αφήνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Για τη σως

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη μουστάρδα, το μέλι, τη μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Για τη σαλάτα

  • Βάζουμε τη σαλάτα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη σως και ανακατεύουμε.
  • Ανακατεύουμε το κοτόπουλο και τα αχλάδια στο τηγάνι και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Τα προσθέτουμε στη σαλάτα και σερβίρουμε με το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, φύλλα δυόσμου και κρουτόν.