Στο «μικροσκόπιο» της ΑΑΔΕ θα μπουν γνωστοί Έλληνες influencers

206
Facebook

Στο «μικροσκόπιο» της ΑΑΔΕ μπαίνουν οι αναρτήσεις φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων στα social media, ώστε να ελεγχθούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1,αναφορικά με τα φυσικά πρόσωπα οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, θα συλλέξουν στοιχεία από αναρτήσεις σε Facebook και Instagram όπως π.χ. φωτογραφίες που εμφανίζουν τους ελεγχόμενους με πολυτελή προϊόντα, ώστε να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για το αν συνάδει η πολυτελή ζωή που κάνουν με τα εισοδήματα που δηλώνουν.

«Ήταν αναμενόμενο να μπούμε και εμείς στο στόχαστρο των ελεγκτικών υπηρεσιών. Στόχος μας είναι να δηλώνουμε ακέραια στην Εφορία τα εισοδήματα αυτά ώστε να μας καταβληθούν και οι αναλογούντες φόροι. Εγώ προσωπικά επιδιώκω να συνεργάζομαι με εταιρείες και συνεργάζομαι με εταιρείες οι οποίες δεν φοροδιαφεύγουν.

Πιστεύω ότι είναι παρατραβηγμένο εάν κρίνουν (οι αρμόδιες Αρχές) από μία φωτογραφία μέσα σε ένα ακριβό αυτοκίνητο ή σε ένα ακριβό σπίτι το οποίο μπορεί να είναι του πατέρα μου, του θείου μου, της φίλης μου ή κάποιου συγγενή μου. Από αυτό να κρίνουμε και να θεωρούμε ότι υπάρχουν κάποια κρυφά εισοδήματα τα οποία και δεν δηλώνονται», ανέφερε η Μαριάννα Δασυγένη, Instagrammer, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1.