Υλικά για 2 άτομα
6 γαρίδες καθαρισμένες
1 μέτριο καρότο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 μικρή πατάτα
2 φύλλα δάφνης
1 μικρή ντομάτα
1 μικρή σελινόριζα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμό από ½ λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε περίπου 1 λίτρο νερό που βράζει προσθέτετε τις όλα τα λαχανικά κομμένα σε κυβάκια, μαζί με το ελαιόλαδο, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι. Μετά από 5 λεπτά βρασμού προσθέτουμε και τις γαρίδες. Αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά και αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και πολτοποιούμε το υπόλοιπο μίγμα που βρίσκεται στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και δοκιμάζουμε μήπως και χρειάζεται να προσθέσουμε επιπλέον αλάτι ή λεμόνι.
Σερβίρουμε και προσθέτουμε από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι.