ΣΥΡΙΖΑ: Οι επιστήμονες καλούνται να κάνουν εισηγήσεις στα τυφλά

Τον προβληματισμό τους για τα μειωμένα τεστ που γίνονται το τελευταίο διάστημα εκφράζουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνοντας μάλιστα στα μόλις 6.105 μοριακά τεστ που έγιναν χθες υπήρξαν τα 1.251 επιβεβαιωμένα κρούσματα. «Αυτό δεν δείχνει υποχώρηση της πανδημίας αλλά αντίθετα επικίνδυνη αύξηση της θετικότητας στους πολίτες» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Στην Κουμουνδούρου λένε ακόμα ότι «οι επιστήμονες καλούνται να κάνουν εισηγήσεις στα τυφλά και οι πολίτες παίρνουν εντελώς λάθος μηνύματα εφησυχασμού.

Χθες πάντως ο Αλέξης Τσίπρας σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε ο ραδιοσταθμός «στο Κόκκινο» για τα θέματα της πανδημίας αναφερόμενος στο εμβόλιο είπε: «Το εμβόλιο καλώς να έρθει, μην είμαστε μίζεροι, είναι εργαλείο και πρέπει να εμβολιαστούν όλοι» και πρόσθεσε ωστόσο με νόημα ότι: «Να συμφωνήσουμε όλοι ότι δεν θα είναι το τέλος της πανδημίας και η κυβέρνηση θα πέσει σε άλλο ένα λάθος εάν το επικοινωνήσει έτσι. Επειδή θα χρειαστούν έξι μήνες για να εμβολιασθεί όλος ο πληθυσμός, με 45 ημέρες για την παραγωγή αντισωμάτων ανά άτομο, είναι προφανές ότι το εμβόλιο θα αποδώσει από τον Σεπτέμβριο του 2021 και μετά. Συνεπώς, χρειάζεται άλλη διαχείριση της πανδημίας ώστε να μην πάμε σε τρίτο και τέταρτο κύμα».

Αναφερόμενος στις ευθύνες για την διάσταση που έχει πάρει η πανδημία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Ευθύνες για την μέχρι τώρα διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση σαφώς υπάρχουν, αφού δεν ήταν αναπότρεπτος ο τετραπλασιασμός των θανάτων στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Η συζήτηση για τις ευθύνες θα γίνει και θα έχει βάθος, ωστόσο δεν είναι τώρα η ώρα για την αναζήτησή της»

Ανέφερε ακόμα ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ανοίξουν οι ιδιωτικές δομές ώστε να αποσυμφορηθούν τα δημόσια νοσοκομεία, να υπάρξει μαζική συνταγογράφηση των τεστ, ενίσχυση του ΕΣΥ- “είναι αδιανόητο να μην πληρώνουν τις εφημερίες των γιατρών”- και ζήτησε διαφάνεια στα στοιχεία που καταλήγουν στον ΕΟΔΥ ώστε να έχουν οι επιστήμονες σαφή εικόνα της κατάστασης.