Τα πρώτα γερμανικά Tesla έφτασαν στην Ελλάδα

Τα πρώτα τέσσερα Model Y Performance ήρθαν με πλοίο στον Πειραιά, φορτώθηκαν σε αυτοκινητάμαξα και ετοιμάζονται για… χιλιόμετρα επί ελληνικού εδάφους. 

Πριν από λίγες εβδομάδες ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο GigaFactory της Tesla στην Γερμανία. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο βρίσκεται στο Grünheide, 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Βερολίνου και σε αυτό θα κατασκευάζονται έως και 10.000 οχήματα την εβδομάδα.

Αυτή τη στιγμή παράγεται το Model Y το οποίο είναι διαθέσιμο και στην κορυφαία έκδοση Performance. Μάλιστα το εν λόγω εργοστάσιο είναι και το μοναδικό που κατασκευάζει Y Performance τα οποία διατίθενται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Σχεδόν ένα μήνα μετά την έναρξη της παραγωγής και τα πρώτα μοντέλα “Made in Germany” έφτασαν και στην Ελλάδα. Πρόκειται για τέσσερα μαύρα Model Y Performance που έφτασαν στη χώρα μας δια… θαλάσσης με πλοίο της Glimanldi και από εκεί με νταλίκα της Ferst στις εγκαταστάσεις της «ελληνικής» Tesla

Πιάνει τα… 100 σε 3.7 δευτ.

Τα συγκεκριμένα μοντέλα εφοδιάζονται με δύο ηλεκτροκινητήρες και αποδίδουν μέγιστη ισχύ 540 ίππους

Στην πράξη το τετρακίνητο μοντέλο των σχεδόν δύο τόνων, επιταχύνει από στάση στα 100χλμ./ώρα σε 3.7 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα.

Πού θα το δείτε

Αναφορικά με την αυτονομία, το εργοστάσιο κάνει λόγο για 514 χιλιόμετρα, νούμερο που εξαρτάται τόσο από την εξωτερική θερμοκρασία, τον τρόπο οδήγησης και το αν κινείται εντός πόλης ή σε αυτοκινητόδρομο.

Τα πρώτα Tesla Y Performance θα κάνουν την εμφάνισή τους στο Golden Hall. Εκεί οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συλλέξουν πληροφορίες για το μοντέλο αλλά και να κλείσουν ένα test drive. Η τιμή του αγγίζει τα 66.990 ευρώ αλλά… πέφτει κατά 8.000 ευρώ με την κρατική επιδότηση.

Πηγή: newsauto.gr