Θεσσαλονίκη: Κρίσιμη η κατάσταση του 20χρονου που έπαθε ανακοπή καρδιάς σε γήπεδο 5X5 – Tι ψάχνουν οι γιατροί

172

Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση του 20χρονου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου μετά την ανακοπή καρδιάς που υπέστη, ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο με τους φίλους του σε γήπεδο 5×5 στη Θεσσαλονίκη.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου είναι αρκετά επιφυλακτικοί για την πορεία της υγείας του σύμφωνα με το GRTimes.gr

Παρόλα αυτά, οι γιατροί έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στο ιστορικό της οικογένειας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ιστορικό καρδιακών αρρυθμιών, με αποτέλεσμα να εξετάζεται το γεγονός, η καρδιακή ανακοπή να προήλθε από την παραπάνω πάθηση.

Να σημειωθεί ότι το περιστατικό συνέβη στις 17:25 μ.μ. της Τρίτης (21/2) όταν, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, κάποια στιγμή σταμάτησε να παίζει διότι αισθάνθηκε μία ζάλη. «Μας είπε πως ζαλίζεται κι έκατσε στον πάγκο. Μετά από λίγη ώρα μας ανέφερε πως είναι καλύτερα, όμως την ώρα που σηκώθηκε τον είδαμε να λιποθυμά και να πέφτει στο έδαφος».

Άμεσα άνθρωποι από τις εγκαταστάσεις του ΓΣ «Ηρακλής» (Ιβανώφειο και Κατσάνειο) που αντιλήφθηκαν το γεγονός έσπευσαν με απινιδωτή και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η έγκαιρη επέμβαση επανέφερε τον νεαρό αθλητή, αλλά για λίγο, καθώς ελάχιστα λεπτά αργότερα κατέρρευσε και πάλι.

Παράλληλα, στο σημείο κλήθηκε το ΕΚΑΒ το οποίο έφτασε με δύο ασθενοφόρα και μία Κινητή Μονάδα με γιατρό ο οποίος προχώρησε σε ΚΑΡΠΑ με σκοπό να επαναφέρει τον 20χρονο, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.