Το «Civil War» βρίσκεται στην κορυφή του box office της Βόρειας Αμερικής

481

Το «Civil War», η δυστοπική πολεμική ταινία, κατέλαβε την πρώτη θέση στο εισιτήριο της Βόρειας Αμερικής με εκτιμώμενο τριήμερο 25,7 εκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο Σαββατοκύριακο (13-14 Απριλίου), σύμφωνα με στοιχεία από η εταιρεία μετρήσεων Comscore την Κυριακή.

Τοποθετημένο στο εγγύς μέλλον, η ταινία ακολουθεί μια ομάδα ρεπόρτερ που ταξιδεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια ενός ραγδαία κλιμακούμενου δεύτερου αμερικανικού εμφυλίου πολέμου, ο οποίος έχει κατακλύσει το έθνος.

Στην ταινία, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Alex Garland, πρωταγωνιστούν οι Kirsten Dunst, Wagner Moura, Cailee Spaeny, Nick Offerman και Jesse Plemons.

Το “Civil War” έχει βαθμολογία έγκρισης 83 τοις εκατό με βάση 245 κριτικές μέχρι σήμερα στον ιστότοπο αναθεώρησης-συγκέντρωσης Rotten Tomatoes. Κέρδισε ένα “B-” σε μια κλίμακα “A+” έως “F” από το κοινό που συμμετείχε σε δημοσκόπηση από την εταιρεία έρευνας αγοράς CinemaScore.

Η ταινία της Warner Bros. και της Legendary Pictures “Godzilla x Kong: The New Empire” πέρασε στη δεύτερη θέση μετά από δύο συνεχόμενες εβδομάδες ως πρωταθλητής στο box office. Η ταινία, η συνέχεια του “Godzilla vs. Kong” του 2021 και η πέμπτη συμμετοχή στο franchise του MonsterVerse, κέρδισε 15,45 εκατομμύρια δολάρια το τρίτο Σαββατοκύριακο της για ένα βορειοαμερικανικό cume 157,9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ολοκληρώνοντας την πρώτη τριάδα, η υπερφυσική κωμωδία της Sony Pictures “Ghostbusters: Frozen Empire” συγκέντρωσε 5,8 εκατομμύρια δολάρια το τέταρτο Σαββατοκύριακο της για ένα σύνολο στη Βόρεια Αμερική 96,9 εκατομμύρια δολάρια μέχρι την Κυριακή.