Το ηλεκτρικό Hyundai Ioniq 5 δείχνει τα δόντια του στο Nurburgring (Vid)

Η Hyundai έχει ως  βάση της το Nurburgring, οπότε δεν είναι περίεργο που δοκιμάζει εκεί το σπορ ηλεκτρικό της crossover εκεί.

Πλέον γνωρίζουμε ότι η Hyundai σχεδιάζει  η Ioniq να γίνει η υπο-μάρκα της για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της, καθώς και ότι το Hyundai 45 Concept θα ονομάζεται Ioniq 5 ως αυτοκίνητο παραγωγής.  Αυτό θα είναι το πρώτο μοντέλο που κυκλοφόρησε με τη νέα μάρκα και με βάση όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, θα επιδιώξει να επιτύχει πολύ φιλόδοξους στόχους.

Το Ioniq 5 θα είναι το πρώτο από τα πέντε οχήματα με την επωνυμία Ioniq, που θα πατάει στη νέα πλατφόρμα E-GMP και θα έχει τιμή περίπου κάτω από τις 40.000€.  Με στόχο να παρέχει περισσότερη αυτονομία από το Kona Electric, το οποίο είναι αρκετά φθηνότερο.  Ουσιαστικά και σε αντίθεση με το Kona EV που έχει την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, το Ioniq 5 πιθανότατα θα έχει τετρακίνηση δεδομένου ότι πρόσφατα απαθανατίστηκε σε δοκιμές στο Nurburgring.

Στο βίντεο της CarSpyMedia, βλέπουμε το μελλοντικό ηλεκτρικό crossover της Ioniq να ρίχνεται στο «Ring» στα όρια.  Φαίνεται ότι είναι πολύ πιο γρήγορο από το προαναφερθέν ηλεκτρικό Kona αλλά και πως έχει εξαιρετικό κράτημα, με κριτήριο τον τρόπο που πατάει στις στροφές.

Μόλις κάνει το ντεμπούτο του το Ioniq 5, το 2021, θα ακολουθήσει το μοντέλο Ioniq 6 (το αυτοκίνητο παραγωγής του sedan Concept Prophecy), ενώ το τρίτο μοντέλο θα είναι ένα Ioniq 7, ένα μεγαλύτερο SUV που δεν έχουμε ακόμη προεπισκοπήσει μέσα από κάποιο concept.