Τζένη Μπότση – «Ο κακοποιητής μου να ζητήσει βοήθεια, όχι από εμένα, αλλά από ειδικούς»

 

 

Μητέρα, σύντροφος, ηθοποιός και πρότυπο για πολλές γυναίκες, αφού το όνομά της συνδέθηκε άρρηκτα με το ελληνικό #Metoo. Λίγους μήνες μετά τις αποκαλύψεις που σόκαραν το πανελλήνιο επιστρέφει στο θέατρο με την «Ποντικοπαγίδα», αλλά και στην τηλεόραση με τους «Συμπέθερους από τα Τίρανα» και μιλά με ειλικρίνεια για όλα στο περιοδικό Ok!, που κυκλοφορεί σήμερα και τον Γιώργο Πράσινο.

Όταν το κατήγγειλες και αυτό πήρε δημοσιότητα, η μητέρα σου τι σου είπε;

 

Η μητέρα μου μού ζήτησε «συγγνώμη» και όπως έχω ξαναπεί, μου φαίνεται πολύ άδικο μια μάνα σε αυτή την ηλικία, και μια τέτοια μάνα, να ζητάει «συγγνώμη»…

Αν ερχόταν ο συγκεκριμένος συνάδελφος και σου ζητούσε «συγγνώμη», πώς θα αντιδρούσες;

 

Εγώ δεν είμαι Θεός για να δώσω συγχώρεση. Εμένα με ενδιαφέρει να ξεκινήσει μια αλλαγή στην κοινωνία ώστε να σταματήσει να γίνεται αυτό. Να ζητήσει βοήθεια, όχι από εμένα, αλλά από ειδικούς. Το να δώσω εγώ τη «συγγνώμη» μου δεν λέει τίποτα.

Είσαι ικανοποιημένη με την έκβαση όλης αυτής της υπόθεσης;

 

Ναι, είμαι, γιατί πήγε η κοινωνία παραπέρα, άλλαξαν τα πράγματα στη Δικαιοσύνη. Το ότι έχουν αυστηροποιηθεί οι ποινές για το αδίκημα του βιασμού είναι πολύ σημαντικό. Γυρίσαμε σελίδα και η κοινωνία μας το δέχτηκε.

Ο σύντροφός σου υπήρξε υποστηρικτικός από την αρχή;

 

Θέλω να σου πως ο Αλέξανδρος ήταν πάντα της άποψης «βγες και πες το!». Ήταν πολύ υποστηρικτικός, πάντα δίπλα μου, εδώ και χρόνια, από την πρώτη φορά που το συζητήσαμε. Και με παρότρυνε αμέσως στο να το αντιμετωπίσω.

Μετά από τόσα χρόνια, νιώθεις επιτέλους ότι έκλεισες την πόρτα σε αυτό το κεφάλαιο; Ή ίσως να άνοιξες μια νέα πόρτα;

 

Νιώθω μια μεγάλη ανακούφιση καταρχάς. Και ηρεμία γιατί αισθάνομαι πως έχω χαλαρώσει. Αλλά δεν θα το αφήσουμε εδώ… Δεν είναι προσωπική υπόθεση αυτό. Για όλους αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν μιλήσει ακόμα στέκομαι δίπλα τους. Δεν θα τους προτρέψω να βγουν να μιλήσουν, γιατί απλά πρέπει να βγει ο καθένας να μιλήσει όταν θα είναι εκείνος έτοιμος και όχι εγώ.