Τζόνσον: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση από την Ντάουνινγκ Στριτ – Φορτηγά μεταφέρουν τα πράγματά του

Την ώρα που κορυφώνεται η μάχη αναφορικά με το ποιος θα είναι ο επόμενος ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ οι σύμμαχοι του απερχόμενου πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον αρνούνται ότι έχει πετάξει «λευκή πετσέτα» κάνοντας τον καθυστερημένο μήνα του μέλιτος σε Σλοβενία και Ελλάδα.

Και όλα αυτά την ώρα που φορτηγά που χρησιμοποιούνται για μετακομίσεις έχουν κάνει την εμφάνισή τους πέριξ του αριθμού 10.  Βοηθεί της Ντάουνιγκ Στριτ σημειώνουν ότι οι εργασίες για τη μετάβαση στην επόμενη μέρα συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, ενώ υπήρξαν φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται να αγοράσει νέο σπίτι στο  Dulwich Village στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Στο μεταξύ ο πρώην υπουργός Μπράντον Λιούις επέμεινε ότι πρωθυπουργός εξακολουθεί να εργάζεται είτε βρίσκεται στην Αγγλία είτε στο εξωτερικό. Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε ότι ο Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται σε άδεια και εάν παραστεί έκτακτη ανάγκη τότε θα συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του Σαββάτου το protothema.gr πρόβαλλε εικόνες και βίντεο από την εμφάνιση του Μπόρις Τζόνσον σε σούπερ μάρκετ στη Νέα Μάκρη.  Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Μεγάλη Βρετανία υπάρχει οργή για τον μήνα του μέλιτος του Βρετανού πρωθυπουργού με τους επικριτές του να λένε ότι ηγείται μίας «κυβέρνησης ζόμπι», ενώ οι Εργατικοί χαρακτηρίζουν τις τελευταίες εβδομάδες διακυβέρνησής του ως ένα «μεγάλο πάρτι».

000_32GK2AP

ΦΩΤΟ: Hollie Adams / AFP