Βόρεια Κορέα: Τεράστιες ελλείψεις σε φάρμακα για τον Covid 19

Βόρεια Κορέα δεν διαθέτει κανένα εμβόλιο κατά της COVID-19, κανένα φάρμακο για την αντιμετώπιση του SARS-CoV-2, ενώ για την ώρα δεν πραγματοποιεί μαζικά τεστ.

Τέσσερις μέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση των πρώτων κρουσμάτων covid 19 στην Βόρεια Κορέα και ήδη έχει σημάνει συναγερμός καθώς παρατηρούνται ελλείψεις συγκεκριμένων φαρμάκων.

Ο πρόεδρος της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε άμεση κινητοποίηση του στρατού για να βρεθεί λύση στο φλέγων ζήτημα.

Σημειώνεται ότι η Βόρεια Κορέα δεν διαθέτει κανένα εμβόλιο κατά της COVID-19, κανένα φάρμακο για την αντιμετώπιση του SARS-CoV-2, ενώ για την ώρα δεν πραγματοποιεί μαζικά τεστ.

Σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του Πολιτικού Γραφείου χθες, τόνισε ότι «οι διαταγές δεν έχουν ακόμη εκτελεστεί σωστά», ενώ «δεν έχουν διατεθεί φάρμακα στα φαρμακεία».

Έκανε λόγο για «ανεύθυνη» συμπεριφορά του τομέα της υγείας και της κυβέρνησης και πρόσθεσε πως διέταξε το ιατρικό σώμα του στρατού να «σταθεροποιήσει αμέσως την προμήθεια φαρμάκων» στην Πιονγκγιάνγκ.

Η Βόρεια Κορέα, αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση καθώς ανακοίνωσε την Κυριακή 392.920 νέα κρούσματα ενώ τώρα έχουν χάσει την ζωή τους περίπου 50 πολίτες