Στο “κόκκινο” οι  ευρωαγορές

Αρνητικά πρόσημα για τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,8% στις 430 μονάδες, με τον κλάδο ταξιδιών και αναψυχής να χάνει 1,3% σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες. Οι μετοχές του κλάδου τηλεπικοινωνιών αντιστέκονται στην αρνητική τάση και προσθέτουν 0,7%.

Στα επιμέρους ταμπλό, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,9% στις 13.900 μετοχές, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση άνω του 1% στις 6.290 μονάδες και ο βρετανικός  FTSE 100 χάνει 0,6% στις 7.370 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE ΜΙΒ διολισθαίνει κατά 0,68% στις 23.885 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,62% στις 8.285 μονάδες.

Στις επιμέρους μετοχές, η ιταλική εταιρεία αντλιών νερού Interpump Group βρίσκεται στην κορυφή του Stoxx 600 με άνοδο άνω του 5%.

Στον αντίποδα η βρετανική εταιρεία τεχνικών προϊόντων Diploma υποχωρεί κατά 7,8%, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση των κερδών και των εσόδων της και μεγαλύτερο μέρισμά προς τους μετόχους.

Στο πεδίο των αποτελεσμάτων, η βρετανική αλυσίδα φούρνων και φαστ φουντ Greggs, τόνισε πως οι πιέσεις κόστους αυξήθηκαν, καθώς ανακοίνωσε αύξηση στις πωλήσεις α΄ τριμήνου, οι οποίες ήταν πιο ευνοϊκές σε σχέση με τους περιορισμούς όγκους συναλλαγών εξαιτίας του κορονοϊού, την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Στα εταιρικά νέα, η γαλλική Renault ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να πουλήσει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία και το μερίδίο συμμετοχής της στη ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία AvtoVAZ. Η Renault τόνισε ότι θα πουλήσει όλες της δραστηριότητες της Renault Russia και το 67,69% που κατέχει στην AvtoVAZ στη ΝΑΜΙ, μια κρατική εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης αυτοκινήτου.