Ξενογιαννακοπούλου και Ραγκούσης κατά Ανδρουλάκη για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ

Απάντηση σε όσα ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ, έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Γιάννης Ραγκούσης.

Μιλώντας, τις προηγούμενες ημέρες, στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» του ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στις κατηγορίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά του κόμματος.

«Μπορούν να καλέσουν για καφέ στην Κουμουνδούρου τον κύριο Ραγκούση και την κυρία Ξενογιαννακοπούλου που ήταν τότε γραμματείς του ΠΑΣΟΚ. Επί εποχής τους έχουν γίνει οι μεγάλοι αυτοί δανεισμοί. Αυτοί ξέρουν καλύτερα να ενημερώσουν και την κοινή γνώμη , τον κύριο Τσίπρα και τον κύριο Πολάκη. Και το λέω για να είμαστε ξεκάθαροι. Αν νομίζουν κάποιοι ότι επειδή έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ, διαγράφονται συμπεριφορές και ευθύνες και φορτώνονται σε μένα που έμεινα στα δύσκολα και δεν έχω χρεώσει ούτε ένα ευρώ τον ελληνικό λαό, που δεν ήμουν ποτέ φορέας του πελατειακού κράτους μαζί με τη γενιά μου, που πραγματικά αγωνίζομαι για να αναστήσω και να αναγεννήσω την παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου, που κάποιοι χρησιμοποιούν το όνομά του τώρα όταν είναι στο κόμμα αυτών που πήγαν να τον κλείσουν φυλακή, ε λίγο ντροπή κύριε Χατζηνικολάου», είπε χαρακτηριστικά.

Η Μ. Ξενογιαννακοπούλου έκανε λόγο για «ψευδείς και μάλιστα επιλεκτικές αναφορές» του κ. Ανδρουλάκη, οι οποίες «προφανώς υπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες απαξίωσης των στελεχών που διαφώνησαν και αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ», όπως σημειώνει.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Ραγκούσης σημειώνει πως «είναι πραγματικά θλιβερό γεγονός να ψεύδεται δημοσίως και ενσυνείδητα ο Πρόεδρος ενός κόμματος. Αυτό έκανε ο Ν. Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και στις δήθεν ευθύνες πρώην γραμματέων».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει παράλληλα, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ γνωρίζει πολύ καλά ότι «αρμοδιότητα, γνώση κι ευθύνη για τα οικονομικά καθώς και τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν οι γραμματείς του κόμματος, αλλά είχαν ο Πρόεδρος, ο Γενικός Διευθυντής καθώς και η εκλεγμένη επιτροπή οικονομικού ελέγχου της οποίας μέλη – όπως καλά γνωρίζει ο Ν. Ανδρουλάκης – δεν ήταν οι γραμματείς».