Συστατικά
Για τη ζύμη
- 140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. βούτυρο, παγωμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη γέμιση
- 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. γαλοπούλα καπνιστή, σε φέτες
- 50 γρ. αρακά, ξεπαγωμένο
- 4 αβγά, μέτρια
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ. μουστάρδα, σκόνη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη ζύμη
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το βούτυρο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο και αρκετά εύπλαστο μείγμα. (Αν το μείγμα μας τρίβεται τότε προσθέτουμε 1 κ.γ. κρύο νερό.)
- Βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια στη φόρμα για muffins.
- Μοιράζουμε τη ζύμη στα 12 και πιέζουμε με τα δάχτυλά μας ώστε η ζύμη να καλύψει τον πάτο και ελαφρώς τα τοιχώματα από κάθε χαρτάκι.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.