Χειμωνιάτικος και σήμερα ο καιρός – Βοριάδες και κρύο όλη την ημέρα

258
Κακοκαιρία

Σήμερα, Τετάρτη, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στα δυτικά και βόρεια, με παροδικές νεφώσεις, πιο πυκνές στα βόρεια, και περισσότερο ήλιο στη δυτική Ελλάδα.

Πιο βροχερό θα παραμείνει το σκηνικό στην υπόλοιπη χώρα, με βροχοπτώσεις και πρόσκαιρες καταιγίδες στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά, λίγο πιο έντονες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια τις μεταμεσονύχτιες ώρες, προς το ξημέρωμα της Τετάρτης. Σταδιακά όμως μέσα στη μέρα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, θα περιοριστούν στα νότια, ωστόσο θα παραμείνουν στην Κρήτη και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης.

Το κρύο θα παραμείνει κατά τη διάρκεια της ημέρας, με θερμοκρασίες το μεσημέρι στους 10 βαθμούς στα βόρεια, 11, στη Θεσσαλία, 12-14 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, 13-15 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου.

Η αισθητή θερμοκρασία ενδεχομένως να είναι χαμηλότερη, καθώς θα φυσάει δυνατός βοριάς στα πελάγη. Θα φτάσουν οι άνεμοι σε ένταση τα 6-8 μποφόρ στο Αιγαίο, με εξασθένηση το βράδυ και πιο ήπιοι στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές μέχρι το μεσημέρι , με πιθανότητα καταιγίδας τις πρώτες πρωινές ώρες και βελτίωση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου, με βοριάδες 5-7, πρόσκαιρα και 8 μποφόρ, το βράδυ θα υποχωρήσουν.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις μέσα στη μέρα, με τοπικές βροχές στα νότια της Χαλκιδικής. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι σε βόρειες διευθύνσεις στο Θερμαϊκό 4-6 μποφόρ.