Άκης Πετρετζίκης: Πιροσκί με Κοτόπουλο

1112

Λατρεύετε τα πιροσκί αλλά θέλετε μια αλλαγή γεύσεων; Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Συστατικά:

300 γρ.  γάλα, χλιαρό
4 γρ.  μαγιά ξηρή
1 κ.γ.  ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ. ελαιόλαδο
400 γρ.  αλεύρι γ.ο.χ.
1 πρέζα αλάτι
αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης
400 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση
300 γρ.  κοτόπουλο, ψημένο
1 κ.γ.  κάρι
1 κ.σ. κόλιανδρο
100 γρ.  μαγιονέζα

Για το σερβίρισμα
μαγιονέζα

Εκτέλεση:
Για τη ζύμη:

Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Ιδανικά αφήνουμε 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Βάζουμε το αλεύρι, αλάτι και χτυπάμε στο μίξερ ή ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.

Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια, το κάρι, τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο, τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά. Μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση
Τοποθετούμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε σε 8 κομμάτια.
Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε διάμετρο 10 εκ. Σε περίπτωση που κολλάει η ζύμη προσθέτουμε αλεύρι.

Μοιράζουμε τη γέμιση και απλώνουμε περιμετρικά νερό με ένα πινέλο.
Κλείνουμε διαγώνια σαν καλτσόνε και πιέζουμε τις άκρες για να κολλήσει καλά η ζύμη.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά να κάψει.
Βάζουμε σε δόσεις τα πιροσκί και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά να ψηθούν και να πάρουν
χρώμα.

Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με μαγιονέζα.