Άκης Πετρετζίκης: Τυροπιτάκια

465

Φτιάξτε υπέροχα σπιτικά τυροπιτακία με συνταγή του Άκη.

Συστατικά

  • 300 γρ. φέτα
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. φύλλα κρούστας για πίτες
  • 400 ml ηλιέλαιο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα και τη σπάμε με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη ρίγανη, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  • Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας και κόβουμε από τη μεγάλη πλευρά λωρίδες περίπου 5 εκ.
  • Βάζουμε με ένα κουτάλι της σούπας λίγη από τη γέμιση και τυλίγουμε διαγώνια.
  • Ανακατεύουμε σε μια κούπα 20 γρ. αλεύρι με 1 κ.σ. νερό και ανακατεύουμε για να δημιουργήσουμε μια κόλλα για τα φύλλα μας.
  • Στο τελευταίο κομμάτι του φύλλου απλώνουμε την κόλλα, κλείνουμε το τυροπιτάκι και αφήνουμε στην άκρη. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα τυροπιτάκια.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με ηλιέλαιο.
  • Βάζουμε τα τυροπιτάκια σε δόσεις στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά.
  • Εναλλακτικά, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στον φούρνο στους 200ο C στον αέρα για 15-20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με δυόσμο