Άρχισαν οι δοκιμές του κορυφαίου ηλεκτρικού EQS SUV της Mercedes (Pics)

Ξεχωρίζουν τα ψεύτικα καπάκια εξάτμισης στο camowrap.

Η Mercedes-Benz EQS SUV εθεάθη να πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης. Το αυτοκίνητο σχετίζεται με την sedan EQS στην πλατφόρμα της οποίας βασίζεται και η παρουσίαση της έχει προγραμματιστεί για το επόμενο έτος. Η Mercedes επέλεξε να το δοκιμάσει σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε την απόσταση του πρωτότυπου δοκιμών από το έδαφος, καθώς υπάρχει αρκετό χιόνι στο χαμηλότερο σημείο αυτού.  Βεβαίως, αυτό είναι μια μικρή απόσπαση της προσοχής καθώς τα βλέμματα τραβάει το υπόλοιπο καμουφλαρισμένο μπροστινό μέρος, που χαρακτηρίζεται από το κυματιστό περίγραμμα της μάσκας των EQ που εξακολουθεί να φαίνεται παρά το έντονο ασπρόμαυρο στροβιλικό καμουφλάζ.  Είναι όμως αρκετά παραπλανητικό, επειδή καταφέρνει και δίνει την εντύπωση ενός ψηλότερου προφίλ.  Ωστόσο, υποψιαζόμαστε ότι αυτό το SUV θα είναι αρκετά κομψό.

Προχωρώντας πιο πίσω, φαίνεται να υπάρχει πιο παραπλανητική επένδυση κάτω από το καμουφλάζ για την απόκρυψη του σχήματος της πίσω πόρτας.  Λαμβάνοντας υπόψη το χαμηλό προφίλ της EQS, υποψιαζόμαστε ότι το πίσω μέρος θα καταλήγει πολύ πιο ομαλά, δίνοντας μια coupe αισθητική. Τα πίσω φανάρια της δεν είναι ακόμη στη θέση τους, ωστόσο τα μαύρα ωοειδή καπάκια στις γωνίες του πίσω προφυλακτήρα, προσπαθούν να ξεγελάσουν πως πρόκειται για απολήξεις της εξάτμισης.  Ένα τέτοιο ψέμα μπορεί να είναι αποτελεσματικό για τυχαίους παρατηρητές που δεν ενδιαφέρονται για αυτοκίνητα, αλλά για όλους τους υπόλοιπους, είναι απλώς αστείο.

Ηλεκτρικές φιλοδοξίες της Mercedes

Είναι γεγονός ότι τα EQS SUV έχουν μόλις ξεκινήσει τις δοκιμές, ωστόσο γνωρίζουμε κάποια πράγματα για αυτό το όχημα.  Θα πλαισιώσει την sedan EQS στο πανίσχυρο βασίλειο της εκτεταμένης οικογένειας S-Class.  Αλλά, οι βάσεις της δεν θα σχετίζονται με τα θερμικά μοντέλα. Τόσο η EQS sedan όσο και το SUV θα χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα Electric Vehicle Architecture (EVA) της αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία έχει σχεδιαστεί από την αρχή αποκλειστικά για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.  Αυτό σημαίνει περισσότερο χώρο για ανθρώπους και πράγματα, διατηρώντας παράλληλα τις εξωτερικές διαστάσεις πιο συμπαγείς.

Mercedes-Benz EQS SUV

Δεν έχουμε ακόμη πληροφορίες σχετικά με την απόδοση.  Είναι εγγυημένη η χρήση πολλών ηλεκτρικών  κινητήρων, κίνηση σε όλους τους τροχούς και πιθανώς θα υπάρχουν διαθέσιμα διάφορα επίπεδα απόδοσης.  Έχουμε ακούσει ότι η εμβέλεια θα μπορούσε να ξεπερνάει τα 403 μίλια (605 χιλιόμετρα), αλλά αυτό σίγουρα θα διαφέρει μεταξύ των μοντέλων.

Η EQS SUV είναι μέρος της ηλεκτρικής αντεπίθεσης της Στουτγκάρδης που θα λανσάρει 10 ηλεκτρικές Mercedes μέχρι το τέλος του 2022. Αυτή τη στιγμή, περιμένουμε να δούμε αυτό το SUV ως στο τέλος αυτού του έτους.