ΔΕΗ – Πράσινο φως για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

ΔΕΗ

 

Με συντριπτική πλειοψηφία άνω του 99%, το σώμα των μετόχων της ΔΕΗ ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 750 εκ. ευρώ και τη διάθεση νέων 232 εκατομμυρίων μετοχών.

 

Την ίδια στιγμή, η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε και τη μεταβίβαση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ σε εταιρία μέλος του fund από την Αυστραλία Maquarie.

 

Με τη διαδικασία να εκκινεί περί τα τέλη Οκτωβρίου, η επιχείρηση αλλάζει σελίδα ενώ το δημόσιο αναμένεται να μειώσει τη συμμετοχή του στο 34%.

 

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα συμβάλει στην χρηματοδότηση του επικαιροποιημένου στρατηγικού σχεδίου της Εταιρείας και θα της επιτρέψει να αυξήσει το επενδυτικό της πρόγραμμα σε 5,3 δισ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια και σε 8,4 δισ. ευρώ μέχρι το 2026, με στόχο τα 7,2GW (Γιγαβάτ) εγκατεστημένης ισχύος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (περιλαμβανομένων των Υδροηλεκτρικών Σταθμών) μέχρι το 2024 και τα 9,1GW μέχρι το 2026.

 

Οι επενδύσεις αυτές, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΔΕΗ, θα φέρουν λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) ύψους 1,7 δισ. ευρώ το 2026.