Έτσι θα φτιάξετε τέλεια τηγανιτά, σμυρνέικα κεφτεδάκια

363

Το μυστικό είναι στο πλάσιμο!

Συστατικά:

700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, περασμένο 2 φορές
2 φλ. ψίχα ψωμί
2-3 κρεμμύδια μέτρια
3-4 κ.σ. μαϊντανό
5-6 φύλλα δυόσμου
2-3 κ.σ. γαλέτα ψιλή
2-3 κ.σ. αλεύρι

Οδηγίες:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με όλα τα υλικά.

Τα πλάθουμε για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να δέσουν τα αρώματα των υλικών.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού.

Τα περνάμε από αλεύρι, τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο λίγα λίγα και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.