Κοντονής για ΟΑΚΑ: «Το 2015 δεν βρήκαμε τον φάκελο του έργου – Τον ζητήσαμε από το γραφείο του Καλατράβα»

394

Ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού -επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ- Σταύρος Κοντονής, αναφέρθηκε στο θέμα των ημερών, με το πρόβλημα στατικότητας που παρουσιάστηκε στα στέγαστρα Καλατράβα του ΟΑΚΑ.

Ο Σταύρος Κοντονής μίλησε για το πρόβλημα με τα στέγαστρα Καλατράβα του ΟΑΚΑ και τόνισε πως “… το έργο είχε εγκαταλειφθεί από το 2004-2014 στο έλεος του Θεού” για να συμπληρώσει πως “… το 2015 δεν βρισκόταν ούτε ο φάκελος του Ολυμπιακού σταδίου. Αποδόθηκε στο ελληνικό κράτος το 2018”.

 

«Αυτό που αντιμετώπισα το πρώτο τριήμερο που ανέλαβα τον Ιανουάριο του 2015 ήταν ότι το προπονητήριο των αθλητών του στίβου που είναι στο χώρο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων έμπαζε νερά» ανέφερε αρχικά ο κ. Κοντονής. Ενώ είχε γίνει παρέμβαση απο το ΣΕΓΑΣ για επιδιορθώσεις δεν είχε γίνει τίποτε και με μεγάλη εξοικονόμηση πόρων και με ανακατανομή μπορέσαμε και το φτιάξαμε»

Όπως σημείωσε «Τότε κατάλαβα πως εάν το προπονητήριο μπάζει νερά θα πρέπει να δούμε τι γίνεται και με τα άλλα ακίνητα, κυρίως με το Ολυμπιακό στάδιο»

«Πέσαμε σε έναν κυκεώνα γραφειοκρατείας και αβλεψιών. Δεν βρισκόταν ούτε ο φάκελος του έργου. Τελικά αποδόθηκε στο ελληνικό κράτος το 2018, που είχα αποχωρήσει από το υπουργείο αθλητισμού. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε τον φάκελο του έργου από το γραφείο του Καλατράβα στην Ισπανία»

Για τα 8,5 εκατομμύρια για έργα συντήρησης του έργου, που είχαν εξασφαλιστεί σύμφωνα με τον επί σειρά ετών Πρόεδρο του ΟΑΚΑ ολυμπιονίκη Πέτρο Γαλακτόπουλο που από το 2011-2012 ήταν Πρόεδρος του ΟΑΚΑ για περίπου 4,5 χρόνια, ήταν κατηγορηματικός «Αυτά τα χρήματα ουδέποτε έφτασαν στο υπουργείο Αθλητισμού. Μάλιστα εγώ είχα να διαχειριστώ έναν προϋπολογισμό το 2015 της προηγούμενης κυβέρνησης που ήταν ένας προϋπολογισμός λιτότητας. Μετά βίας έβγαινε η μισθοδοσία».

« Δεν υπήρχαν χρήματα για το έργο της συντήρησης στο ΟΑΚΑ. To έργο είχε εγκαταλειφθεί από το 2004-2014 στο έλεος του Θεού» τόνισε.