Παναγιώτα Βλαντή: «Έπαιζα και δεν ήξερα τι παίζω, είχα βαρεθεί η ίδια»

Η Παναγιώτα Βλαντή αναφέρθηκε στην θεατρική της διαδρομή αλλά και στη στιγμή που όπως παραδέχτηκε και η ίδια, δεν καταλάβαινε τι έπαιζε στη σκηνή. Πιο συγκεκριμένα, η ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Κυψέλη» το μεσημέρι της Τρίτης, όπου είπε αρχικά: «Υπήρχε μια φλεγμονή στο θέατρο, σκηνοθετίτιδα λέγεται και δεν καταλάβαινα! Δηλαδή έπαιζα εγώ μέσα στην παράσταση και δεν καταλάβαινα τι έπαιζα. Λέω, “πείτε μου τι παίζω, εξηγήστε μου”. Αυτό θυμάμαι πως με ενοχλούσε. Επίσης με ενοχλεί ότι η μαμά μου, για παράδειγμα, μπορεί να μην ξέρει Τσέχοφ και να μην έχει διαβάσει τον Θείο Βάνια. Δεν πρέπει όταν πάει να δει την παράσταση να το καταλάβει το εργάκι;»

Στην πορεία της συζήτησης, η ίδια τόνισε ότι: «Μου αρέσει η καινοτομία και έχω κάνει παραστάσεις με καινοτόμους σκηνοθέτες που ήταν αριστούργημα! Είναι διαφορετικό όμως από το άλλο που λέω, ότι πρέπει οπωσδήποτε να φανεί ο σκηνοθέτης. Όπως η τεχνική στον ηθοποιό δεν πρέπει να φαίνεται, έτσι και η σκηνοθεσία πρέπει να είναι από κάτω. Μου αρέσει πολύ και το καινούργιο, το σύγχρονο. Θα ήθελα να δω έναν προχωρημένο Θείο Βάνια αλλά να ακούσω και το κείμενο».

«Έχει τύχει να παίξω σε παράσταση και να έχω βαρεθεί η ίδια. Αναρωτιόμουν αυτός από κάτω γιατί να έρθει να την δει. Δεν ήξερα όμως από την αρχή ποιο θα είναι το αποτέλεσμα και μετά δεν τα παρατάς, άλλωστε δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο για να κρεμάσω τους συναδέλφους μου», είπε τέλος, η Παναγιώτα Βλαντή.