Παππάς: Να γίνει μία προσπάθεια να πέσουν τόνοι – Να τοποθετηθεί η Αχτσιόγλου για Φίλη και Λάμπρου

592

«Θα πρέπει να γίνει μία προσπάθεια να πέσουν τόνοι, να γίνει πολιτική συζήτηση, να μην αφιερώνουμε πάρα πολύ χρόνο σε αυτά που γράφονται ή δεν γράφονται στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο κόσμος περιμένει από μας απαντήσεις για το τι σκεφτόμαστε για τη χώρα. Και, κυρίως, από τους δύο διεκδικητές της ηγεσίας» ανέφερε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Action24, με φόντο το τοξικό κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο διάσπασης, «οι διασπάσεις δημιουργούν αποστρατείες, δημιουργούν απογοητεύσεις. Οι διασπάσεις, ενδεχομένως, να είναι και στα σχέδια των αντιπάλων μας, να διευκολύνουν δηλαδή ή να στοχεύουν στη δική μας διάσπαση, στη δική μας προγραμματική απονεύρωση για να μας βγάλουν από την πολιτική εξίσωση» τόνισε, συμπληρώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μέσα από αυτή τη διαδικασία αναγεννάται. Η συμμετοχή ήταν σε επίπεδα που ούτε εσείς ως δημοσιογράφοι, ούτε εμείς περιμέναμε […] Είναι και ένα ξεκάθαρο μήνυμα του προοδευτικού κόσμου. Θέλει ισχυρή αντιπολίτευση σήμερα και πολύ καλή προοδευτική κυβέρνηση αύριο».

 

Ερωτώμενος για τη δήλωση του Π. Σκουρλέτη ότι θα πρέπει να πάρει θέση ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Παππάς ανέφερε πως «θεωρώ ότι αυτή η δήλωση αδικεί και τον Πάνο και τον Αλέξη […] Δεν καταλαβαίνω ποια σκοπιμότητα μπορεί να εξυπηρετήσει αυτό», ενώ για τη συμφωνία με τον τον κ. Κασσελάκη, «είναι πολιτική συμφωνία. Δεν συζητήθηκε τίποτα σε σχέση με τον δικό μου ρόλο. Έχω μεγάλη αγωνία να μην αναδιπλωθούμε», εξήγησε ο κ. Παππάς.

«Καρφιά» για Φίλη- Λάμπρου

Όπως είπε, «ακολουθήσαμε, κατά την τελευταία δεκαετία, μια πορεία, η οποία μας έκανε κυβερνώσα δύναμη. Σε αυτήν την πορεία έχουν μπει ερωτηματικά από άλλες υποψηφιότητες. Διάβασα, για παράδειγμα, σε ένα κείμενο ότι η διεύρυνσή μας ήταν ένας ασπόνδυλος πολυσυλλεκτισμός. Το έγραψαν οι Νίκος φίλης και Πάνος Λάμπρου σε ένα κείμενο που κατέθεσαν στην Κεντρική Επιτροπή. Δεν πρέπει να τοποθετηθεί για αυτήν τη θέση η Έφη Αχτσιόγλου;», διερωτήθηκε.

«Πληρώσαμε το γεγονός ότι υπηρετήσαμε τη διαδικασία της διεύρυνσης ή μήπως πληρώσαμε το ότι κοντοσταθήκαμε; Το ότι το 2019 είχαμε μια ευκαιρία να δώσουμε τον λόγο στον κόσμο, που μας εμπιστεύτηκε με 32%, ώστε να εκλέξουμε ηγεσία από τη βάση, να εκλέξουμε τα όργανα από τη βάση, να κάνουμε προκριματικές εκλογές για τα ψηφοδέλτιά μας και δεν το κάναμε», κατέληξε ο κ. Παππάς.