Τρεις κανόνες που ακολουθεί υποχρεωτικά το προσωπικό της βασιλικής οικογένειας

521

Οι αυστηροί κανόνες και τα πρωτόκολλα ισχύουν ακόμη και για τα μέλη του προσωπικού.

 

Τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τα κουραστικά και εξαντλητικά θέματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουμε οι περισσότεροι, καθώς έχουν βοήθεια με τα πάντα. Το να δουλεύεις, ωστόσο, για τη βρετανική βασιλική οικογένεια δεν πρέπει να είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου, καθώς οι αυστηροί κανόνες και τα πρωτόκολλα ισχύουν ακόμη και για τα μέλη του προσωπικού. Και ίσως μάλιστα γι’ αυτούς να φαντάζουν ακόμη πιο αυστηροί και περιοριστικοί.

Δεν επιτρέπεται να σκουπίζουν με ηλεκτρική σκούπα

Η βασιλική οικογένεια θέλει το σπίτι της καθαρό, αλλά το παράδοξο με αυτό είναι το γεγονός ότι δεν θέλει να ακούει κανέναν όταν το καθαρίζει. Ο καλύτερος υπηρέτης είναι ήσυχος και αόρατος, αναφέρει το grunge.com και δεδομένου ότι οι ηλεκτρικές σκούπες είναι δυνατές και αποσπούν την προσοχή, απαγορεύεται στους υπαλλήλους του παλατιού να τις χρησιμοποιούν! Αντιθέτως, τα μέλη του βασιλικού προσωπικού πρέπει να σκουπίζουν όλους τους ορόφους, συμπεριλαμβανομένων των χαλιών, με μια απλή σκούπα χειρός.

Δεν επιτρέπεται να περπατάνε στο κέντρο των χαλιών

Το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ είναι προφανώς εξαιρετικά περίπλοκο, με τα πιο ακριβά έπιπλα που χρονολογούνται από αιώνες πριν. Με όλη αυτή την πολυτελή διακόσμηση, οι υπάλληλοι της βασιλικής οικογένειας πρέπει να περπατουύν, στην κυριολεξία, στις μύτες των ποδιών τους σαν τα πούπουλα. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το grunge.com υπάρχει ένας συγκεκριμένος κανόνας για το προσωπικό του παλατιού που αφορά στον τρόπο που πρέπει να περπατάνε πάνω στα χαλιά. Το 2003, ο δημοσιογράφος της Mirror, Ryan Parry, λοιπόν, ανακάλυψε ότι τα κατώτερα μέλη του προσωπικού του παλατιού δεν επιτρέπεται να περπατούν στο μέσο του χαλιού για να μην καταστρέψουν τα νήματα, ενώ πρέπει να περπατούν πάνω στην «αργή λωρίδα» ή την άκρη του χαλιού.

Οι βασιλικές νταντάδες δεν επιτρέπεται να πουν μία συγκεκριμένη λέξη

Η Μαρία Μπορράλο, η νταντά του Πρίγκιπα Τζορτζ, της Πριγκίπισσας Σάρλοτ και του Πρίγκιπα Λούις, εκπαιδεύτηκε στο περίφημο Norland College στο Bath, προτού προσληφθεί ως νταντά σε τρία από τα πιο διάσημα παιδιά του κόσμου. Σε αυτό το κολέγιο, φοιτητές όπως η Μπορράλο μελετούν την ανάπτυξη των πρώτων τριών ετών των μικρών παιδιών, καθώς και την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη, όπως και τη σημασία του λεξιλογίου. Από το λεξιλόγιό τους, λοιπόν, απαγορεύεται η χρήση της λέξης «Kids» για να αποκαλέσουν τα παιδιά, καθώς η συγκεκριμένη λέξη αναφέρεται στα μωρά κατσικών και σύμφωνα με το επίσημο λεξικό της Οξφόρδης, είναι ο άτυπος τρόπος αναφοράς σε παιδιά. Αντιθέτως, η βασιλική νταντά πρέπει να αναφέρεται σε αυτά με τη λέξη «children» ή να τα αποκαλεί με τα ονόματά τους.