Βουλή: Σφοδρή αντιπαράθεση Φλωρίδη-Βελόπουλου – Για συγκάλυψη στο θέμα των Τεμπών κατηγόρησε τον υπουργό ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης

264

Αντιπαράθεση ξέσπασε την Ολομέλεια της Βουλής, μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη και του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου για τους δικαστές καθώς και για τα Τέμπη.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επιτέθηκε στο δικαστικό σώμα, αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. «Δεν ξέρουμε εδώ μέσα, ότι δικαστές και εισαγγελείς το κράτος τούς δίνει άλλες θέσεις σε ανεξάρτητες αρχές; Ποια δικαιοσύνη; Της οικογενειοκρατίας; Έχουμε ζωντανό παράδειγμα στη βουλή. Η γυναίκα του, η αδερφή του είναι εισαγγελείς και δικαστές, δεν τα ξέρουμε αυτά; Για ποια δικαιοσύνη μιλάμε; Για ποια δικαιοσύνη».

Τον λόγο πήρε αμέσως μετά ο Γιώργος Φλωρίδης, υπενθυμίζοντας την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης. «Είναι άτυχη στιγμή που επιλέξατε να το κάνετε, γιατί από τύχη δεν έσκασε η βόμβα στο εφετείο Θεσσαλονίκης, δεν είναι στιγμή για τέτοιες αναφορές», τόνισε ο υπουργός.

Στην αντιπαράθεση τέθηκε και το δυστύχημα των Τεμπών με τον κ. Βελόπουλο να υποστηρίζει δεν περίμενε να γίνει τίποτα με την Εξεταστική Επιτροπή, η οποία χθες ολοκλήρωσε τον κύκλο των καταθέσεων και αναμένονται τα πορίσματα των κομμάτων. Έκανε λόγο για ξέπλυμα και συγκάλυψη λέγοντας ότι «για εμάς το αίμα ακόμα είναι ζεστό, εμείς τα εγκλήματά σας δεν θα τα ξεπλύνουμε, όλοι οι υπαίτιοι θα πάνε φυλακή».