Cheesecake στρατσιατέλα

918

Συστατικά

Για τη βάση

  • 220 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για τη γέμιση

  • 750 γρ. τυρί κρέμα
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 5 αβγά, μεσαία
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 150 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • 50 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
  • σάλτσα καραμέλας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα μπισκότα, τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν τρίμμα.
  • Προσθέτουμε τα 80 γρ. από το βούτυρο και χτυπάμε ξανά μέχρι να απορροφηθεί όλο το βούτυρο και έχει το μείγμα μας την υφή βρεγμένης άμμου.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα 23 εκ. με αποσπώμενη βάση και πιέζουμε καλά. Ιδανικά τη βάζουμε στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά για να σφίξει.

Για την κρέμα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά ώστε να σπάσει καλά το τυρί κρέμα και η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, το κορν φλάουρ, τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα, το αλάτι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Αφαιρούμε τον κάδο, ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, τη βάζουμε στον κάδο με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  • Απλώνουμε περιμετρικά στα τοιχώματα της φόρμας τα 20 γρ. από το βούτυρο και βάζουμε μέσα όλο το μείγμα της γέμισης.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε 1 ώρα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σερβίρουμε με τις λιωμένες κουβερτούρες και τη σάλτσα καραμέλας.