Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ Β΄:

266

 Από την αρχαιότητα ακόμα, ποτέ η εθνικότητα των Μακεδόνων δεν τέθηκε υπό αμφισβήτηση καθώς ήταν Έλληνες, ο αρχαίος ιστορικός Ηρόδοτος αναφέρεται στους Μακεδόνες ως ελληνικό φύλο ταυτόσημο με τους Δωριείς, το οποίο αρχικά κατοικούσε στην Πίνδο. Οι ίδιοι οι Μακεδόνες θεωρούσαν προγόνους τους, τους Ηρακλείδες και απέδιδαν την καταγωγή τους στον πρώτο Δωριέα βασιλιά του Άργους τον Τήμενο, για τους Μακεδόνες ως Ελληνικό φύλο αναφέρθηκαν επίσης ο Θουκυδίδης,  ο Αρριανός και ο Πολύβιος, ακόμα και ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος στην επιστολή του στον Δαρείο θεωρεί την Μακεδονία τμήμα της Ελλάδας. Οι ιστορικοί δέχονται τον Ελληνικό χαρακτήρα της γλώσσας των Μακεδόνων. Ετυμολογικά η λέξη Μακεδονία προέρχεται από αρχαίο ελληνικό επίθετο «μακεδνός» που σημαίνει ψηλός δηλαδή ψηλή, ορεινή γη. Τα ονόματα των Αρχαίων Μακεδόνων, των θεών, των μηνών και των τοπωνυμίων ήταν ελληνικά χωρίς ομοιότητες με την ιλλυρική γλώσσα και ο Μέγας Αλέξανδρος διέδιδε την Ελληνική γλώσσα και τον Ελληνικό πολιτισμό στον κατεκτημένο κόσμο.

Σλάβικο μακεδονικό μοναδικό έθνος δεν υπάρχει και ο σφετερισμός του ονόματος Μακεδονία δεν αντιστοιχεί στην εθνική τους ταυτότητα, τα 7/10 της αντιστοιχούν στην ελληνική επικράτεια, ένα μικρότερο μέρος στην Νότια Γιουγκοσλαβία και ακόμα μικρότερα στην νοτιοδυτική Βουλγαρία και ανατολική Αλβανία, οι βορειότερες περιοχές των Σκοπίων δεν ήταν ποτέ μέρος της Μακεδονίας και είναι ιστορική ανακρίβεια να αποκαλούμε αυτό το κρατίδιο με αυτό το όνομα.

Στα Βαλκάνια η μόνη χώρα με εθνική ομοιογένεια που αγγίζει το 93% είναι η Ελλάδα, αντιθέτως στα Σκόπια δεν υπάρχει ομοιογένεια μιας και τα περίπου 2.000.000 του πληθυσμού αποτελούνται από:

  • Αλβανούς
  • Τούρκους
  • Ρομά
  • Έλληνες
  • Σέρβους
  • Βούλγαρους

Η Ελλάδα σαν μέλος τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως και του ΝΑΤΟ βρίσκεται σε θέση ισχύος γιατί αφενός μπορεί να ελέγξει την κατάσταση με την χρήση του Βέτο και να επιβάλλει την θέση της για την ονομασία, άλλωστε την χώρα μας δεν την βιάζει κανένας, αφετέρου τα Σκόπια λόγω των εθνικών μειονοτήτων βρίσκονται συνεχώς σε ένταση απειλώντας τη συνοχή του κρατιδίου, θεωρούν τόσο οι ίδιοι οι Σκοπιανοί όπως και η διεθνής κοινότητα ότι με την ένταξη τους στο εσωτερικό της χώρας θα επικρατήσει η ηρεμία, βρίσκονται στην αδύναμη θέση και διπλωματικά μπορούμε να τους υποδείξουμε να συμμορφωθούν αυτοί προστατεύοντας έτσι την εθνική μας υπόσταση σεβόμενοι την ιστορία μας. Ελλάδα χωρίς την Μακεδονική ιστορία είναι σαν ένα πτηνό που του έκοψαν τα φτερά. Βέβαια ένα κράτος με τόσα εσωτερικά προβλήματα πιθανότατα να προξενούσε μεγάλα προβλήματα στην πολύπαθη Ευρωπαϊκή Ένωση, δυναμιτίζοντας προβλήματα που θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι την διάσπαση ξυπνώντας περισσότερο τις ήδη τεταμένες εθνικιστικές τάσεις.

Κλείνω με κάποια ονόματα που πιθανότατα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, αρχίζοντας με το Νέα Βαρδάσκα, το οποίο δεν έχει καμία αίγλη για να συνεχίσω με το Ιλλυρία ή Νέα Ιλλυρία με σαφή ιστορικό προσδιορισμό στους προγόνους τους και δεν είναι καθόλου κακό γιατί αποκτούν εθνική ταυτότητα χωρίς να δημιουργούν επιπλέον προβλήματα.