Κακοκαιρία Elias: Άνοιξε η μία λωρίδα στην Εθνική Πατρών-Αθηνών, προβλήματα από τις κατολισθήσεις

755

Σε εξέλιξη είναι η κακοκαιρία Elias στη δυτική Ελλάδα, όπου το μεσημέρι σημειώθηκαν έντονες βροχές, αλλά και ισχυρή χαλαζόπτωση σε Αχαΐα και Κορινθία, με το φαινόμενο να κινείται ανατολικά.

Η έντονη χαλαζόπτωση προκάλεσε κατολισθήσεις στην περιοχή που κάηκε το καλοκαίρι, με συνέπεια να διακοπεί η κυκλοφορία από τα διόδια Ελαιώνα έως τον κόμβο Καλαβρύτων στη νέα Εθνική Οδό, με κατεύθυνση προς Αθήνα. Τελικά, λίγο αργότερα η κυκλοφορία στο αριστερό ρεύμα άνοιξε.

Προβλήματα στην κυκλοφορία έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και στην παλαιά Εθνική Οδό, επίσης στο ύψος του Ελαιώνα, εξαιτίας των κατολισθήσεων και των φερτών υλικών από τα ορμητικά νερά.

Μηχανήματα της Περιφέρειας σε συνεργασία με τον Δήμο Αιγιαλείας πηγαίνουν στο σημείο για να απομακρύνουν τα φερτά υλικά. Τα αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα και οι καθυστερήσεις μεγάλες.

Τα οχήματα που βρίσκονται πριν τα διόδια του Ελαιώνα γυρίζουν προς Πάτρα, ενώ αυτά που είναι μετά τα διόδια πηγαίνουν από παράδρομο στην παλιά Εθνική Οδό.

Στο Αίγιο και τα χωριά Λαμπίρι και Κάτω Κλειτορία η χαλαζόπτωση ήταν ιδιαίτερα έντονη. Το χαλάζι ήταν σε ορισμένες περιπτώσεις σε μέγεθος μπαλάκι του πινγκ πονγκ, ενώ η βροχή που έπεφτε στην περιοχή ήταν μεγάλης έντασης.

Στην Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών, από το ύψος του Ξυλόκαστρου έως και την Πάτρα, η βροχή ήταν εξίσου ισχυρή, με τον ουρανό να είναι μαύρος.

Τα φαινόμενα κατά τόπους είναι αρκετά έντονα και κατευθύνονται ανατολικά, προς Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία.

Σύμφωνα με τον live χάρτη του Windy, από τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας (25/9) έχει ξεκινήσει σφοδρή βροχόπτωση στον Κορινθιακό και την κεντρική Στερεά, σε Φθιώτιδα και Βοιωτία, ενώ η κακοκαιρία έχει κάνει την εμφάνισή της και σε περιοχές των Τρικάλων. Από το βράδυ αναμένονται πιο έντονα φαινόμενα γενικότερα στη Θεσσαλία.