Λιγκουίνι alle vongole

802

Συστατικά

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • αλάτι
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κλ. σέλερι
  • 1 πράσο
  • 1 καρότο
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. εστραγκόν
  • 150 γρ. κρασί λευκό
  • 500 γρ. κυδώνια όστρακα
  • 330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 κ.σ. κοφτή νοστιμιά

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μπολ με νερό βάζουμε τα κυδώνια, καλύπτουμε με μία πετσέτα και βάζουμε στο ψυγείο για 6-10 ώρες. Με αυτόν τον τρόπο θα βγάλουν όλη την άμμο που μπορεί να έχουν.
  • Μεταφέρουμε τα κυδώνια κάτω από τρεχούμενο νερό και τρίβουμε το κέλυφός τους με ένα σφουγγάρι για να φύγει η άμμος που βρίσκεται εξωτερικά.
  • Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι, τα λιγκουίνι και βράζουμε για 8 λεπτά.
  • Τοποθετούμε ένα γουόκ στη φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε τα στικ από το σέλερι, το πράσο, το καρότο και τα βάζουμε στο γουόκ.
  • Βάζουμε πιπέρι, το εστραγκόν και ανακατεύουμε.
  • Αφαιρούμε τα κυδώνια από το νερό και τα βάζουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά. Βάζουμε το κρασί, καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε 2-3 λεπτά να ανοίξουν τα κυδώνια.
  • Με μία τσιμπίδα αφαιρούμε τα κυδώνια και τα μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι. Όσα δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε!
  • Στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά βάζουμε την κρέμα γάλακτος, πιπέρι, τη νοστιμιά και βράζουμε για 2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Μεταφέρουμε ξανά τα κυδώνια στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
  • Σουρώνουμε τα λιγκουίνι και τα βάζουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε με πιπέρι και ρίγανη.