Οικονόμου: Το μείζον είναι να εμβολιαστεί ο κόσμος -Τι είπε για τη μείωση του ΦΠΑ και την οπαδική βία

Την ανάγκη του εμβολιασμού ανέδειξε ως μείζον ζήτημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

«Νομίζω ότι το βασικό, και αυτό πρέπει να κρατήσουμε, μας το λένε σε όλους τους τόνους οι ειδικοί, είναι ότι έχουμε τα εργαλεία στα χέρια μας, κυρίως το εμβόλιο αλλά και τα υπόλοιπα φάρμακα για να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό. Tο μείζον είναι να μην επιμένουν συνάνθρωποί μας (συμπολίτες μας και κυρίως, οι πιο ευάλωτοι) σε μία τελείως ανεξήγητη επιλογή και στάση να παραμένουν ανεμβολίαστοι», είπε ερωτώμενος σχετικά.

Σχετικά με το αν θα παραμείνουν στο Σύστημα Υγείας οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι είναι γνωστοί οι όροι και οι κανόνες που ισχύουν σε ό,τι αφορά τους υγειονομικούς και την υποχρέωσή τους να είναι εμβολιασμένοι. Με αυτό ήρθαμε μέχρι εδώ, ο υπουργός Υγείας έχει πολλές φορές τοποθετηθεί σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω.

«Συνολικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, προφανώς χρειάζεται παρεμβάσεις και αναβάθμιση. Έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια πολύ σημαντική δουλειά, αυτό το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Κανείς άλλος μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα δεν έχει ενισχύσει το Σύστημα Υγείας όσο αυτή η κυβέρνηση, σε ΜΕΘ, σε προσωπικό, μέσα σε μια καταιγίδα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μηδενίστηκαν ή ακυρώθηκαν τα προβλήματα και οι παθογένειες που μας ακολουθούσαν από όλο το προηγούμενο διάστημα», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Είπε ακόμη πως «προβλήματα και παθογένειες σε πολλές περιοχές της χώρας είναι πολύ πιο έντονες, και προφανώς πρέπει και οφείλουμε να τις αντιμετωπίσουμε με ένα συνολικό σχέδιο και για την Πρωτοβάθμια και συνολικά για την ενίσχυση του ΕΣΥ». Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «αυτό που είναι το μείζον και πρέπει να κρατάμε όταν μιλάμε για την πανδημία, είναι αυτό που μας λένε και οι ειδικοί: να εμβολιαστεί ο κόσμος. Όλα τα υπόλοιπα ενδιαφέρουν επιμέρους κοινά, δεν υποτιμώ βέβαια τη σημασία τους για τη ζωή των ανθρώπων, αλλά το μείζον είναι να εμβολιαστεί ο κόσμος».