ΟΟΣΑ: Χαμηλότερος ο μέσος φορολογικός συντελεστής στην Ελλάδα από άλλες χώρες

Στους φορολογικούς συντελεστές που ισχύουν στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης.

Ο κ. Γαϊτάνης, αναφερόμενος στα στοιχεία έκθεσης του ΟΟΣΑ που δημοσιοποιήθηκε χθες,

υποστήριξε πως ο διεθνής οργανισμός επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα και την κοινωνική διάσταση της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την έκθεση:

Η Ελλάδα έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση φορολογικών βαρών των μισθωτών στις χώρες του Ο.Ο.Σ.Α την περίοδο 2019-2021 που ανέρχεται σε 3,7% έναντι μέσου όρου μείωσης 0,3%.

Η Ελλάδα μειώνει τους φόρους μισθωτών για όλους τους τύπους των νοικοκυριών: εργαζόμενους χωρίς παιδιά, οικογένεια με παιδιά κι έναν μισθωτό, καθώς και μονογονεϊκή οικογένεια.

Ο μέσος φορολογικός συντελεστής στη χώρα μας είναι πλέον χαμηλότερος από τον μέσο όρο των χωρών του Ο.Ο.Σ.Α

«Η κυβέρνηση εξακολουθεί, στην πράξη, να στηρίζει όλους και ειδικά τους οικονομικά πιο ευάλωτους. Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η αντιπολίτευση καταστροφολογεί και λαϊκίζει. Οι πολίτες γνωρίζουν πως στις δυσκολίες που προκαλεί η ενεργειακή κρίση, υπάρχει μια κυβέρνηση που στέκεται δίπλα τους και στο μέτρο του δυνατού κάνει ότι μπορεί για να τους στηρίξει» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τάσος Γαϊτάνης.