Πακιστάν: 1.200 ακτιβιστές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και άνθρωποι των μέσων ενημέρωσης σκοτώθηκαν από τις υπηρεσίες της χώρας

231

Συνολικά 1.200 ακτιβιστές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και πρόσωπα των μέσων ενημέρωσης έχουν σκοτωθεί από κρατικές υπηρεσίες του Πακιστάν. Ακόμη και η κρατική υπηρεσία σκότωσε τους 55 βασικούς ηγέτες του Κινήματος Ελευθερίας Τζέι Σιντ (JSFM), είπε ο Ζαφάρ Σαχίτο, ιδρυτής και επικεφαλής διοργανωτής του JSFM, σύμφωνα με τη δήλωση που κυκλοφόρησε από την Indus Freedom Group.

«Η βασική αιτία της γενοκτονίας του 1971 και οι λόγοι για την απόσχιση του Μπαγκλαντές παραμένουν ανέπαφα, δηλαδή η θρησκευτική φασιστική ιδεολογία στην καρδιά του πακιστανικού ισλαμισμού. Επανέλαβε ότι αυτό δεν διώκει μόνο τις μειονότητες του Πακιστάν ή τους γείτονές του, αλλά καθιστά το Πακιστάν το επίκεντρο της υποδομής της τρομοκρατίας και της αναρχίας διεθνώς», πρόσθεσε.

Ο Σαχίτο έκανε αυτή τη δήλωση κατά τη διάρκεια της συζήτησης σε πάνελ μέσω τηλεδιάσκεψης, που διεξήχθη από την ομάδα Indus Freedom το Σάββατο για να σηματοδοτήσει την απελευθέρωση του Μπαγκλαντές και τη γενοκτονία του 1971 στα χέρια του πακιστανικού στρατού και να αναλογιστεί πόσοι από αυτούς τους παράγοντες κορυφώνονται εντός Πακιστάν και πάλι, αναφέρει η δήλωση.

Έγραψε μια νότα όχι μόνο εκ μέρους των εκπροσώπων των Σίντι, αλλά και των ηγετών των Μπαλόχ, των Παστούν και των Γκιλγκίτ-Μπαλτιστάνι που αγωνίζονται για πολιτικά και οικονομικά δικαιώματα.

Εν τω μεταξύ, ένας πρώην δύο φορές μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων του Ρόουντ Άιλαντ, Ρόμπερτ Λάντσια, σημείωσε τη συστηματική δίωξη Ινδουιστών και Χριστιανών στο Πακιστάν, καθώς και του εθνοτικού λαού των Μπαλόχ.

Είναι σημαντικό ότι επανέλαβε τη δήλωση του συνταγματάρχη Ralph Peter ότι ένα ανεξάρτητο Μπαλουχιστάν είναι προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής καθώς και των ΗΠΑ και βρίσκεται στο επίκεντρο του περιορισμού της κινεζικής παρέμβασης – μια αυτονόητη γεωπολιτική παρατήρηση που φαίνεται να αντιμετωπίζει κάποια ανεξήγητη αντίσταση μέσα από το κατεστημένο των ΗΠΑ.

Μιλώντας για τη γενοκτονία του 1971 στο Μπαγκλαντές, η Lancia είπε ότι υπάρχει ανάγκη να αναγνωριστεί η γενοκτονία του 1971 σε πάνω από 3 εκατομμύρια Μπαγκλαντές από τον στρατό του Πακιστάν, και είπε ότι πρέπει να υποστηριχθεί και τελικά να αναγνωριστεί, όπως ακριβώς η Γενοκτονία των Αρμενίων.

Ένας συγγραφέας και γεωπολιτικός αναλυτής με έδρα το Λονδίνο, Priyajit Debsarkar, σημείωσε τη δυσφορία ταυτότητας που βρισκόταν στο επίκεντρο του ζητήματος του Μπαγκλαντές – που αφορούσε όχι μόνο τη γλώσσα και τη θρησκεία αλλά και τα φυλετικά χαρακτηριστικά και το χρώμα του δέρματος. Τόνισε τη Φόρμουλα 6 Σημείων που προέκυψε από τον αγώνα γύρω από τον αγώνα της Μπενγκάλι για πολιτιστικά, πολιτικά και οικονομικά δικαιώματα. Μπορεί να υπάρχουν μερικοί παραλληλισμοί για τους σημερινούς πολιτικούς ηγέτες των καταπιεσμένων εθνών Μπαλόχ, Σίντι και Παστούν στο Πακιστάν, σύμφωνα με την επίσημη δήλωση.

Ο Debsarkar επεσήμανε επίσης το ρόλο των φυσικών καταστροφών όπως ο κυκλώνας Bhola, και πώς αυτός επηρέασε τον αγώνα της Μπενγκάλι για αυτοδιάθεση, αφού υπογράμμισε περαιτέρω την απόλυτη παραμέληση των ελίτ του Δυτικού Πακιστανού Παντζάμπι για τα δεινά των απωλειών της Μπενγκάλι.

Και πάλι, μπορούν να γίνουν παραλληλισμοί για την τρέχουσα κατάσταση των θυμάτων από τις πλημμύρες στη Σιντ και στο Χάιμπερ-Πακτουνκούα.