Στο Υπερταμείο Κων/νος Δερδεμέζης και Γρ. Δημητριάδης

Αλλαγές στο Υπερταμείο, με το Γιώργο Διαμαντόπουλο και τη Ράνια Αικατερινάρη να αντικαθίστανται από τον Κωνσταντίνο Δερδεμέζη και τον Γρηγόρη Δημητριάδη, στις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΕΣΥΠ.

Το Εποπτικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), δυνάμει των άρθρων 191 και 192 του ν. 4389/2016, ανακοίνωσε τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, με ισχύ από τις 16 Φεβρουαρίου 2021.:
κ. Κωνσταντίνος Δερδεμέζης, Μη εκτελεστικό μέλος, Πρόεδρος ΔΣ
κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, Εκτελεστικό μέλος, Διευθύνων Σύμβουλος
κ. Στέφανος Γιουρέλης, Εκτελεστικό μέλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος
και Εντεταλμένος Σύμβουλος
κα. Ηρώ Αθανασίου, Μη εκτελεστικό μέλος
κ. Μάρκος Βερέμης, Μη εκτελεστικό μέλος
κα. Τζιοβάννα Καμπούρη, Μη εκτελεστικό μέλος
κ. Θύμιος Κυριακόπουλος, Μη εκτελεστικό μέλος
κ. Σπύρος Λορεντζιάδης, Μη εκτελεστικό μέλος
κα. Μαρίνα Νιφόρου, Μη εκτελεστικό μέλος

Ο νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνος Δερδεμέζης, είχε προηγουμένως διοριστεί μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΕΕΣΥΠ τον Φεβρουάριο του 2020 και είναι επίσης μέλος της Επιτροπής Επενδύσεων και της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων.

Η πιο πρόσφατη θέση του κ. Δερδεμέζη ήταν αυτή του Μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου και του Εκτελεστικού Διευθυντή Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ Cement. Περαιτέρω, έχει διατελέσει μη εκτελεστικό μέλος των διοικητικών συμβουλίων διαφόρων θυγατρικών του Ομίλου TΙΤΑΝ Cement στην Ευρώπη και στον τραπεζικό τομέα στο εξωτερικό. Οι τομείς εξειδίκευσής του είναι η διαχείριση χαρτοφυλακίου και λειτουργιών ο εταιρικός μετασχηματισμός και η εταιρική διακυβέρνηση. Είναι Χημικός Μηχανικός πτυχιούχος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το Pennsylvania State University. Επίσης, διαθέτει τίτλο MBA από το ALBA Graduate Business School και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Δημόσια διοίκηση από το Harvard University, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε το International Directors Program (IDP and Board Accreditation) του INSEAD.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος, Γρηγόρης Δημητριάδης, είναι εκτελεστικό μέλος με εγχώρια και διεθνή εμπειρία σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Η πιο πρόσφατη θέση του κ. Δημητριάδη ήταν αυτή του Προέδρου της Enterprise Greece και του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών. Υπό αυτή την ιδιότητα, ασχολήθηκε με πλήθος στρατηγικών επενδύσεων στην Ελλάδα και ηγήθηκε της ανάπτυξης της Εθνικής Στρατηγικής για την προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων.

Στο παρελθόν, κατείχε εκτελεστικές θέσεις στο HVA International ως σύμβουλος για τη γεωργική ανάπτυξη και ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Iskra Zaščite (Raycap Group), με αρμοδιότητες στο σύνολο των λειτουργιών των μονάδων παραγωγής τους στη Σλοβενία και την Κίνα. Από το 2013 έως το 2015 διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών διευθύνοντας την αναδιάρθρωση, τη βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων και την τεχνολογική πρόοδο του Οργανισμού, και από το 2010 έως το 2013 ήταν ο επικεφαλής του έργου για την Εθνική Στρατηγική για τις εξαγωγές στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Metropolitan University του Μάντσεστερ, μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) σπουδών στα Μικροκύματα και την Οπτικοηλεκτρονική από το University College London και μεταπτυχιακού τίτλου (ΜΑ) στη Νομική και Διπλωματία από το Fletcher School του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης.

Το Εποπτικό Συμβούλιο εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τα απερχόμενα μέλη του Δ.Σ. επ’ ευκαιρία της λήξης της θητείας τους, τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Διαμαντόπουλο, τη Διευθύνουσα Σύμβουλο κα. Ράνια Αικατερινάρη και τα Μη Εκτελεστικά μέλη κα. Αλίκη Γρηγοριάδη και κ. Θέμη Κουβαράκη, για την
αποτελεσματική συνεργασία, τις προσπάθειές τους και το έργο που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Δεδομένου ότι ο διορισμός
τους έγινε κατά την ίδρυση της Εταιρείας, αντιμετώπισαν πλήθος προκλήσεων σε σχέση με τη στρατηγική της πορεία της και τη λειτουργική της δομή, καθώς και την ενσωμάτωση των θυγατρικών της.