Το ιταλικό γλυκό που “χαϊδεύει τον ουρανίσκο”.
Συστατικά
- ½ λίτρο (500 ml) κρέμα γάλακτος
- ½ κιλό (500γρ.) γιαούρτι στραγγιστό light
- 2 φακελάκια βανίλια
- 2 φακελάκια σκόνη ζελατίνη
- 1 ½ φλ. ζάχαρη άχνη 2 φλ. νερό (1 ζεστό και 1 κρύο)
- 1 κονσέρβα μαρμελάδα φράουλα (strawberry filling).
Βήματα
- Βήμα 1
Βάζετε τη ζελατίνη σε ένα μπολ και ρίχνετε το 1 φλ. ζεστό νερό. Ανακατεύετε με το σύρμα να διαλυθεί και προσθέτετε το 1 φλιτζάνι κρύο νερό.
- Βήμα 2
Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και όταν αφρατέψει προσθέτετε το γιαούρτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Συνεχίζετε το χτύπημα και προσθέτετε σιγά – σιγά τη ζελατίνη.
- Βήμα 3
Ρίχνετε το μείγμα σε μια φόρμα με τρύπα στη μέση και την βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Όταν πήξει την ξεκολλάτε από τα τοιχώματα της φόρμας, αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και στολίζετε με τη μαρμελάδα φράουλας.