Συνταγή: Πανακότα με φράουλα

396

Το ιταλικό γλυκό που “χαϊδεύει τον ουρανίσκο”.

Συστατικά

  • ½ λίτρο (500 ml) κρέμα γάλακτος
  • ½ κιλό (500γρ.) γιαούρτι στραγγιστό light
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • 2 φακελάκια σκόνη ζελατίνη
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη άχνη 2 φλ. νερό (1 ζεστό και 1 κρύο)
  • 1 κονσέρβα μαρμελάδα φράουλα (strawberry filling).

Βήματα

 

  •  Βήμα 1

Βάζετε τη ζελατίνη σε ένα μπολ και ρίχνετε το 1 φλ. ζεστό νερό. Ανακατεύετε με το σύρμα να διαλυθεί και  προσθέτετε το 1 φλιτζάνι κρύο νερό.

  •  Βήμα 2

Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και όταν αφρατέψει προσθέτετε το γιαούρτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Συνεχίζετε το χτύπημα και προσθέτετε σιγά – σιγά τη ζελατίνη.

  •  Βήμα 3

Ρίχνετε το μείγμα σε μια φόρμα με τρύπα στη μέση και την βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Όταν πήξει την ξεκολλάτε από τα τοιχώματα της φόρμας,  αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και στολίζετε με τη μαρμελάδα φράουλας.