Τα πιο νόστιμα μελομακάρονα που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

362

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν σιγά σιγά και η όρεξη για γλυκίσματα ανοίγει. Τι καλύτερο επομένως από ένα ταψί μελομακάρονα για εσάς και την οικογένεια σας; Με αυτή τη συνταγή σίγουρα θα ξετρελαθείτε. Δοκιμάστε αυτά τα πεντανόστιμα μελομακάρονα και δεν θα χάσετε. Θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι σας.

Υλικά συνταγής
Για τη ζύμη

2 ποτ. ελαιόλαδο
1 ποτ. ζάχαρη (όχι γεμάτο)
Μισό ποτ. νερό
1 ποτ. χυμό πορτοκάλι, φρέσκο
1 κ.σ. μέλι
360 γρ. καρύδια, χοντροκοπανισμένα
10 γρ. αμμωνία
15 γρ. σόδα
1 μικρό μοσχοκάρυδο, ξυσμένο
Φλούδα από 1 πορτοκάλι, ξυσμένη
1 κ.γλ. κανελογαρύφαλλα, κοπανισμένα
1300 γρ. περίπου αλεύρι
Καρύδια κοπανισμένα, για πασπάλισμα
Για το σιρόπι

1 ποτ. νερό
1 ποτ. ζάχαρη
1 ποτ. μέλι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μπολ και το χτυπάμε με το μίξερ καλά, μέχρι να ασπρίσει.

Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού.

Στην συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι, το νερό, τη διαλυμένη σόδα, τα καρύδια, την αμμωνία και τα μπαχαρικά.

Συνεχίζουμε να τα χτυπάμε όλα στο μίξερ και προσθέτουμε λίγο – λίγο το αλεύρι, μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακιά και εύπλαστη.

Έπειτα, πλάθουμε τα μελομακάρονα και με έναν τρίφτη τυριού πατάμε τη μια τους πλευρά, ώστε να δημιουργηθεί το σχέδιο του.

Τα τοποθετούμε σε ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Στο μεταξύ, βάζουμε σε κατσαρόλα το μέλι, τη ζάχαρη και το νερό να πάρουν βράση.

Κατεβάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά, βουτάμε τα μελομακάρονα ένα – ένα στο σιρόπι και τα βγάζουμε με τρυπητή σπάτουλα.

Τέλος, τα στρώνουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και με καρύδια κοπανισμένα.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Συμβουλές
Αντί για καρύδια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αμύγδαλα στη συνταγή μας.
Χρησιμοποιούμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, που το έχουμε κοσκινίσει καλά πριν.