Ζυμαρικά με κεφτεδάκια γαλοπούλας

556

Συστατικά

Για τα κεφτεδάκια

  • 4 φέτες ψωμί για τοστ
  • 700 γρ. κιμά γαλοπούλας
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κύβο κότας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • σπορέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα και τα ζυμαρικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 150 ml κρασί κόκκινο
  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κύβο κότας
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 3 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • ρόκα, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε τις φέτες του τοστ στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και τις χτυπάμε μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
  • Μεταφέρουμε το τριμμένο ψωμί σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά.
  • Βάζουμε το κύμινο, την πάπρικα, το σκόρδο, τον κύβο κότας, το ελαιόλαδο στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε καλά.
  • Ρίχνουμε τα υλικά στο μπολ με τον κιμά.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον βάζουμε στο μπολ και ανακατεύουμε τα υλικά με τα χέρια μας, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πλάθουμε περίπου 18 κεφτεδάκια.
  • Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε ένα αντικολλητικό και βαθύ τηγάνι διαμέτρου 30 εκ. ή σε μια πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε μέσα τα μισά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, για περίπου 4-5 λεπτά. Προσοχή! Δεν θέλουμε να ψηθούν εντελώς, απλά να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Τα αφαιρούμε και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα κεφτεδάκια.

Για τη σάλτσα

  • Βάζουμε ένα τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα βάζουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε το κρασί και “σβήνουμε” το φαγητό, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τον κύβο κότας, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και τα κεφτεδάκια.
  • Σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι για 30 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια και τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
  • Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα προσθέτοντας τη σάλτσα.
  • Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό, τον ρίχνουμε στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε τα ζυμαρικά σε μια πιατέλα και από πάνω τοποθετούμε τα κεφτεδάκια.
  • Σερβίρουμε με ρόκα.