Αέρινη μους λεμόνι

636

Μία εύκολη συνταγή που θα σας απογειώσει.

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 αβγά, χωρισμένους τους κρόκους από τα ασπράδια
  • χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 4 ζελατίνες μικρές
  • 400ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Διαδικασία

Βάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 15 λεπτά να φουσκώσουν.

Στο μεταξύ βάζετε τους κρόκους των αβγών και τη ζάχαρη μέσα σε μεταλλικό μπολ, το οποίο στερεώνετε πάνω σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί), χωρίς να ακουμπά το μπολ στο νερό. Χτυπάτε με σύρμα μέχρι το μείγμα να ασπρίσει, να διογκωθεί και να ζεσταθεί πολύ καλά, έτσι ώστε να παστεριωθούν οι κρόκοι.

Στύβετε καλά τις ζελατίνες με το χέρι και τις προσθέτετε στο ζεστό μείγμα των κρόκων. Ανακατεύετε καλά να λιώσουν και μετά ρίχνετε το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών, εξακολουθώντας να ανακατεύετε για λίγο ακόμη. Αφήνετε να κρυώσει το μείγμα.

Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή και την προσθέτετε κι αυτή στο προηγούμενο μείγμα.

Τέλος, χτυπάτε σε ξεχωριστό μπολ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτετε και αυτήν σταδιακά στο μείγμα με μια σπάτουλα, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις.

Μοιράζετε το μείγμα σε 8 μπολ και τα αφήνετε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον. Σερβίρετε τις μους γαρνίροντας τα μπολ με λίγο ξύσμα λεμονιού.