Με τη “Σοφία” να πλήττει τη χώρα και τις θερμοκρασίες να είναι ιδιαίτερα χαμηλές σήμερα είναι ιδανική μέρα για μια κρεατόσουπα.
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
- Κόβουμε το ποντίκι σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας και φροντίζουμε να καλυφθεί με το αλεύρι όλη η επιφάνεια του κρέατος.
- Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μεταφέρουμε τα κομμάτια από το κρέας. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε τα σκόρδα, τα φύλλα δάφνης, το δεντρολίβανο και τις φλούδες λεμονιού.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι.
- Μόλις εξατμιστεί το κρασί, βάζουμε το νερό, καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε για 1 ½ ώρα.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα λαχανικά και το σέλινο. Καλύπτουμε ξανά με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά.
- Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού, σέλινο, ελαιόλαδο και πιπέρι.