Η συνταγή της μέρας: Κρεατόσουπα με λαχανικά

332

Με τη “Σοφία” να πλήττει τη χώρα και τις θερμοκρασίες να είναι ιδιαίτερα χαμηλές σήμερα είναι ιδανική μέρα για μια κρεατόσουπα.

 Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
  • Κόβουμε το ποντίκι σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας και φροντίζουμε να καλυφθεί με το αλεύρι όλη η επιφάνεια του κρέατος.
  • Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μεταφέρουμε τα κομμάτια από το κρέας. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε τα σκόρδα, τα φύλλα δάφνης, το δεντρολίβανο και τις φλούδες λεμονιού.
  • Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι.
  • Μόλις εξατμιστεί το κρασί, βάζουμε το νερό, καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε για 1 ½ ώρα.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα λαχανικά και το σέλινο. Καλύπτουμε ξανά με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού, σέλινο, ελαιόλαδο και πιπέρι.